Se upp Sverige, här kommer jag!

Men inte för att vifta med finska flaggan och fira VM-guldet 😉 Nä, här ska ingen salt strös i eventuella sår hos mina vänner.
Sverige är lite som mitt andra hemland. Jag är född i Finland och har bott här största delen av mitt liv, är finlandssvensk – vilket känns viktigt att upplysa människor om efter detta.

Mitt hjärta bankar ofta också för Sverige.
Mitt hjärta bankar ofta också för Sverige.

Men jag bodde i Sverige med ex-maken hela 1998 och jobbade också där på en nyhetsbyrå i Stockholm. Fortfarande har jag många vänner kvar där från den tiden, de bor på olika håll i Sverige, men Stockholm känns på något sätt fortfarande som min andra hemstad efter Lovisa.
Genom bloggen har jag sedan fått ytterligare nya bekanta från Sverige. Ännu har jag inte träffat någon av dem IRL, men jag hoppas det blir av någon dag.

Kommentera gärna flitigt som vanligt på mina inlägg – jag har gjort några förhandsinställda sådana. Men jag kan godkänna och svara på dem först måndagen den 11 januari.
Tills dess – ha varma hjärtan i vår sibiriska kyla ❤

25 reaktioner på ”Se upp Sverige, här kommer jag!

 1. Välkommen till Täby, där jag tror att du ska bo. Dessutom är det betydligt (överdrift) varmare här än hos dig. ”Bara” 12,5 minusgrader. Ha det så fint här:-)

  1. Ja, du gissade rätt! Där bodde jag. Vågade inte föreslå att vi skulle ses, tänkte att du tar nog det initiativet någon gång då du vet att jag kommer 🙂
   Vi hade -25 i Finland då jag åkte och -5 då vi kom fram på fredag till Täby.

 2. Patetiskt att inte veta att många finländare är lika bra på båda språken! Hoppas Sthlm vistelsen blir/blev bra även om du är på fel sida av landet 😀

  1. Tack, det var fint som vanligt hos vännerna i Stockholm. Hade gärna träffat fler av alla jag känner där, men stannade bara två nätter.
   Ja, jag får väl försöka bli ett slags ambassadör och via bloggen få ut budskapet om att det faktiskt finns många personer i Finland som är födda här, som aldrig bott i Sverige men som ändå har svenska som modersmål… 🙂

 3. Ha det bra i Stockholm och när du läser detta får jag hoppas att du kommit välbehållen tillbaka och att den sibiriska kylan kanske avtagit något. 😉

   1. Härligt det låter. Här är det på väg att bli kallare igen men ändå inte så kallt som du hade det innan du åkte. Vi får väl se hur det utvecklas helt enkelt. 🙂

   2. Här var det -10 igår, vet faktiskt inte hur det ska bli idag, får väl se helt enkelt. Vi har det ganska svalt inomhus och på en gång när kylan börjar krypa neråt utomhus märks det här inne.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.