Min nya vän

… ser ut så här 😀
Hahahaaa! Ja, men ni som känner mig vet att jag gillar att städa. Eller kanske närmare bestämt, ogillar att ha det allt för stökigt.
Och det som jag på senaste tid ogillat mycket är att släpa ut dammsugaren på balkongen. Där finns alltid torkade blommor som ramlat av Millionbells, ibland finns där spindelnät och annat smått skräp.

Laddningsbar liten skräpsamlare – rikkaimuri kallas den på finska.

Den här dagen har varit bra! Det stör mig inte alls att det stundvis blåser så att jag med cykeln tvingas trampa i nedförsbacke. Plus 16 grader och sol, det är helt okay, för det kunde vara värre!

Gjorde undan en del jobb på morgonen, gick sedan på konstutställning i Galleri Theodor (också ett jobbuppdrag). Härliga målningar och keramik av Luru Hirva, en bild av henne satte jag redan på Bloglovisa.

Hennes keramik är verkligen prisvärd, för hon vill att människor ska ha råd med hennes arbeten och kunna använda dem i vardagen.

Det här fatet reserverade jag till mig själv.

Den här veckan har jag flera skojiga saker att se fram emot. Jag hoppas det blir en del bilder på bloggen från dem 🙂

27 reaktioner på ”Min nya vän

 1. Låter bra men du får inte suga upp spindlarna, de vill också leva.
  Jag och min man sitter i en liten stuga på fjället efter Funesdalen och har just ätit rökt fjällröding till middag, varmt och skönt inne men ute är det 9 grader och kraftig vind och imorgon varnar de för snö på fjället så vi får nog vänta en dag med fjällvandring

   1. De är inte klibbiga, men om du inte vill ha dem på balkongen får du släppa ut dem med något låt dem klättra upp på en sopborste tex och skaka den utanför balkongen, inte dammsuga upp dem, snälla du.

   2. Näten är klibbiga 🙂
    Och det blev lite kul det här – spindelns vänner mot spindels ovänner, då man läser kommentarerna 😀
    Respekterar alla åsikter.

 2. Genialiskt! Den nya vännen gillar jag skarpt! Sedan tycker jag att den heter Rikkaimuri på svenska. Då slipper du döpa honom, fär h*n ser ut som en han. Ska faktiskt googla honom. Brukar annars använda dammsugaren även på balkongen varannan vecka under sommaren, men Rikkaimuri är betydligt smidigare.

 3. Vilken smart liten vän. En sån skulle jag också kunna tänka mig att bli sambo med. Eftersom jag bor i en källare finns det en del spindlar här liksom i kolonistugan där det är rent galet mycket av dem. Så för min del gäller det endast att döda! Skulle jag bära ut dem finge jag inte göra annat, särskilt nu när jag har så svårt att gå.
  Kram!

  1. Hahaa, jag kan se dig springa ut med spindlar stup i kvarten 🙂 Snällt pratande med dem, ”snälla lilla vän, följ med ut i friheten”… 😀
   Nä, den som vill ha spindlar får behålla dem, jag vill inte att de ska bo hos mig.
   Kram!

 4. En användbar och trevlig nyfunnen vän! Den kommer du säkert att ha mycket glädje av! säger som Svante – var rädd om spindlarna – de är viktiga nyttodjur 🙂
  Vilket vackert fat! Det gillade jag verkligen!
  Kram

 5. Är man rädd för spindlar så är man rädd. Det är inget man väljer och man rår inte över det. Jag blir så irriterad när folk kommer med förnuftighet och pekfinger.
  Då är du faktisk snäll att du dammsuger upp dem, för jag bara slår igen spindeln och spolar ner i toaletten.
  Jättevacker tallrik.

  1. Hahaa, du har rätt! Inga pekfinger behövs.
   Egentligen är jag djurvän, men spindlar är inte så trevliga, tycker jag… livrädd för dem är jag inte.
   Men suger jag in dem i lilla laddningsbara apparaten måste jag tömma behållaren direkt och då spolar jag också ner spindeln 😀

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.