Pajmums

Syster bakade och delade med sig av blåbärspaj.

Jag kan inte baka själv. Eller kanske rättare sagt: har inte tålamodet… då man ska väga och mäta ingredienser noggrant, blanda väl osv.
Nä, jag har liksom lite gett upp då kakor aldrig stigit rätt eller då hela proceduren känns för omständlig och kladdig.

Det finns andra som KAN baka och jag är bra på nåt helt annat 🙂 Tänk om vi alla var lika? Hur kul vore det?

I dag kom medborgarinstitutets kurskatalog med posten. Den ger en föraning om hösten. Men egentligen känns det ganska skönt. Att vi har årstider, och nåt slag av rytm och rutiner. Jag hittade några kurser som jag KANSKE är intresserad av 🙂

20 reaktioner på ”Pajmums

 1. Här är numera allt digitaliserat och kurskatsloger försvann. Vilket jag saknar för då var alltid nåt som lockade. Men nu vem orkar leta på nätet och hitta nåt dom jag inte ens vet vad det kan vara.

   1. Helt klart gör de det. Och det är samma sak med kataloger för kläder och möbler som Ellos m.m. Bläddrade man igenom en katalog hittade man alltid nåt dom man inte ens tänkt på och slår till. Men vem orkar gå igenom produkterna på nätet. Jättesvårt.
    Men någonstans är jag tacksam också för de sparar en MASSA pengar åt mig. 😀

   2. Ja, det finns goda och mindre goda sidor med att spara i molnen, på pinnar och på cd-skivor, och det där med att kunna handla på nätet har också sina plus och minus 🙂

 2. Inte behöver alla kunna baka. Det är som du skriver, det finns folk till allt. Jag gillade att baka kakor och pajer och sånt gott, men får ju inte äta sånt mer.

 3. Baka kan jag, men sätter sällan på ugnen på sommaren då det blir så hett hos oss. Blåbärspaj är enkelt och gott at svarva till! Gissar nog att du skulle klara av det hur galant som helst! 🙂

  1. Jag är rätt kass på att följa recept och har inte tålamod att blanda.
   Bakar jag en gång per år blir mjöl och allt möjligt annat överstående, har kastat bort mycket som blivit gammalt 😀

 4. En egenskap som funkar bättre på matlagning! Jag är likadan, höftar och byter ut och har mig. Blir sällan bra bak, men maten kan bli jättegod.

 5. Själv gillar jag inte att laga mat men jag var ju gift med en kock. Däremot bakade jag. Så vi kompletterade varandra perfekt i matvägen. Bakar fortfarande men eftersom jag är ensam får två av mina grannar alltid en tredjedel. Då blir vi alla glada 😀
  Gott med pajmums!

  1. Oj, att få vara gift med en kock – härligt 🙂
   Jag skulle inte ha nåt emot en polis heller, fastän det nu inte hör hit.
   Och det är bra att dela med sig då man är ensam, annars blir man ju fort stor som ett klot själv 😀

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.