Tisdagen i bilder

Bjuder på en liten bildkavalkad i dag. Tänker ofta på min bloggvän BP, hon vågar fotografera nästan vad och vem som helst. Jag kände mig på något sätt som en spion då jag inspirerades att göra samma sak. Hörde att någon klippte gräset i närheten av huset där jag bor.

Han kom körande längs den cementerade gången…

Jag tänkte också att den där lilla plätten behöver man väl inte sådär stor gräsklippare till att ansa. Men allt har sin förklaring.

Jobbet fortsätter.

Han bytte till en handjagare och jobbet fortsatte. Då hade det ännu inte börjat regna.

Regn och rusk men fina färger i alla fall.

Den här bilden tog jag i all hast med mobilen då jag stretade hemåt i regnet och blåsten. Det var en kamp, med kameraväskan på ena armen och varor från affären på den andra, och ett paraply som hela tiden försökte vika sig avigt.

Almska Gården, ett fint utställningsutrymme. Här är allt inte klart ännu, vernissage firas på lördag.

Ett roligt jobb har jag i alla fall. Då jag skriver för lokaltidningen kan det handla om allt från kommunalpolitik och marknader till sport och konst, om nya företag som etablerat sig, om sånt som händer på daghem och skolor eller på kärnkraftverket 🙂

En av favorittavlorna på dagens utställning, den skulle platsa och passa hemma hos mig!

29 reaktioner på ”Tisdagen i bilder

 1. Verkar vara skräpväder hos dig också, jag har lyckats få till 3 stycken 2,2 km promenader utan att bli blöt, men nu går det inte att gå ut. Snart är det i alla fall avlövat, så man kan kratta bort löven.
  Svante

   1. Regnar gör det, men det är varmt +13 grader , och nästan vindstilla här. Det är mörkt också måste ha lampa tänd för att se tangentbordet.
    Svante

   2. Ska man tro vädertjänsterna ska det vara uppehåll om 1 timme, så jag kan komma it en gång till.
    Svante

   3. Har man reflexväst på, har ju bilisterna något att sikta på. Bättre med svarta kläder, och uppmärksamhet på trafiken.
    Svante

   4. De flesta som blir överkörda har skyddsvästar, eller reflexer på sig. De anser att de inte ska behöva göra något mer.
    Svante

   5. Vet inte, men de som inga reflexvästar har är mer uppmärksamma på trafiken. Västarna ger falsk trygghet. Sedan finns det ingen anledning att köra på någon man inte ser.
    Svante

 2. Själv skulle jag bli arg om folk fotograferade mig så att ansiktet syntes och dom sedan la ut bilderna och jag hittade dom! Galet arg.

  1. Nå, då kan man ju vara glad för att man inte kan identifiera den här killen 🙂
   På allmänna platser såsom torg osv. får man ju fotografera, men klart att man ska göra det med finess.
   Inte visa bilder där folk inte är till sin fördel, eller där de gör ”nåt galet”.

   1. Tänk om ngn man fotar lever under skyddad identitet och man lägger ut bilden? Det kan ju ställa till stora problem. Aldrig närbilder på folks ansikten om man inte frågat.

   2. Ja, det är väldigt klokt att tänka efter och agera som du säger.
    Jag brukar alltid fråga, undantagen är då folkmassor på torg, marknader, stora evenemang och sånt.

 3. Hahaha! Du ser! Du kan ju:-) Bra att jag inspirerade dig till att leka mammarazzi. Och som du säger – på offentliga platser får man ju fota människor. Jag brukar också fråga ibland och ALLTID föräldrarna om jag vill ta kort på deras barn. Ofta zoomar jag in från långt håll. Kanske är jag ändå aningen feg att gå nära;-)Tusen tack för ”inspirationslänken”:-)

  Så skitvädret vi hade igår har dragit vidare österut… Men det är inte jag som har skickat det, hag lovar;-)

  1. Ja, vi har haft riktigt så kallat hundväder… varför heter det så? Inte hundstackarnas fel 😀
   Du har verkligen inspirerat mig, samtidigt är jag lite skraj i den här lilla staden att folk börjar gnälla… det kan hända kring otroligt små detaljer.

 4. Hundväder heter hundväder för att inte ens en hund vill gå ut i blåst och regn. Frågade faktiskt min hund alldeles nyss 😉
  Tror jag förstår varför du fotade gräsklippsmannen. Du har säkert blivit Bonds (hjälp)agent.
  Glad att du gillar ditt jobb och har tillräckligt att göra. Kram!

 5. Modigt av dig … kul med inspiration från BP 🙂 Jag försöker vara modig och fota folk på stan, men fegar ur och det blir med långzoom … försöker att deras ansikten inte ska synas så bra – alla vill ju inte hamna på våra bloggar.
  Visst har du ett kul jobb – både omväxlande och roligt – och du bestämmer själv 🙂 Det svartvita konstverket skulle absolut passa bra hos dig!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.