Lovisabilder och VI VANN!

Klockan är 16.25 och jag är på väg till idrottshallen. Men byggnaden på bilden till vänster är rådhuset. Julgranen står kvar på torget och det är bra, för det är ju tjugondag Knut i dag. Det blev ett ramaskri det år som staden lät ta bort granen redan före trettondagen den 6 januari! 😀

Ja, just det. Vi har presidentval snart. Förhandsröstningen inleds på onsdag. Första riktiga valdagen är den 28 januari. Tror inte att det blir en andra omgång. Vår sittande president Sauli Niinistö har så stort stöd att han tydligen inte tycker det är värt att vara med på plakat i Lovisa? 😀

Jag går genom parken mittemot polishuset. Folktomt som vanligt, tänker säkert många av mina bloggvänner. Javisst, alla människor är i idrottshallen där Tor ska ha match!

Och ja … bilden berättar väl allt? Vi vann. Man ser hur Nurmon Jymy är ett slaget lag. Målvakten ser rätt uppgiven ut. Siffrorna 7–2 säger ändå inte hela sanningen om matchen, den var rysligt spännande i två perioder.

 

10 reaktioner på ”Lovisabilder och VI VANN!

 1. Jag är nog lite, som du, för om jag kan undvika att ta bilder på människor, så gör jag det. Ska jag ta bilder på byggnader, och det är människor i vägen kan det inte hjälpas, men så få som möjligt det strävar jag efter.
  Svante

  1. Här var det inte ens svårt att undvika mänskor, men på en liten ort har jag svårt att ta bilder så att människor märker det. Om det är fullt med folk på ett torg är det en annan sak, eller på matcher osv.
   Men förstår vad du menar.

 2. Jo tack, jag har fått röstsedel, antingen får jag ta mig till Stockholm eller möjligen Borlänge på väldigt konstiga tider om jag vill rösta. Men nu tycker ju jag som nu bott i Sverige längre tid än i Finland att ni som bor där får fixa detta på egen hand. För jag är inte tillräckligt insatt för att rösta på vare sig president eller riksdag. Men, jag håller på Sauli, tycker han gör ett bra jobb, och så vill jag ju så gärna att det ska bli en liten bebis i presidentpalatset, det har väl aldrig hänt förr?

  1. Nä, jag tror inte det kommit en bebis till presidentpalatset förr 🙂
   Och jo, Sauli gör ett bra jobb. Jag röstar på Haavisto för att jag vill stödja andra minoriteter än enbart finlandssvenskar (därför inte Torvalds).

 3. Stort GRATTIS till segern!!! Å ditt inlägg kunde nästan har kvalat in till Skyltsöndag. Alla valaffischer åsså skyltningen med att det är ganska dött i Lovisa under vintertid och alla är i idrottshallen;-)

  Hur gick det förresten i cupen, där Tor tog sig till final? Har väl förhoppningsvis inte missat ditt inlägg om finalen… Eller så har mitt närminne svikit (helt normalt i min ålder) och jag har glömt resultatet i finalen…

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.