Miljögärning

Även om stopet är gjort av plast så är tanken med det att de som köper något att dricka på festivalen Small Ships’ Race i sommar (21–22 juli), ska köpa ett stop för en euro. Pengarna går till välgörenhet. Sedan använder man samma glas hela kvällen och undviker engångsstopen.

De här lär ska kunna diskas minst 150 gånger i diskmaskin.

Den här kommer till användning här hemma både som vattenmugg och lonkeromugg 🙂

I natt vaknade jag av vinden ylade i knutarna. När jag vaknade vid 9-tiden var det +8 grader ute.
Vid 14-tiden då pressinfot om Small Ships’ Race var slut hade det börjat regna lite. Nu vid 16-tiden kommer det mera vatten, det blåser och är grått ute. Som bäst hade vi +11, nu är det +8 igen.
Men det här vädret har ju så många längtat efter 😀
Det har varit för varmt och för torrt. Nu dröjer det inte länge innan nån åter klagar och säger att det är för kallt och för blött 😀

Jag är nöjd hurudant vädret än är, och alltid retar min förnöjsamhet någon 🙂

Fina tavlor av Kristina Elo gladde jag mig också åt i Klassiska Båtars boda!

Utställningen pågår till 31.8.2018.

18 reaktioner på ”Miljögärning

 1. Det verkar som om vi har liknande väder +9 grader som bäst, 16 m/s blåst, men inget regn. Jag har inte tagit någon promenad, utan städat på tomten, och inne, innan besöket. Jag fick till några bilder på mina Rosenhallon, så jag blev inte utan bilder idag heller.
  Svante

 2. Tavlorna är läckra. Brukar inte bry mej om vädret men maj månad har varit jobbig. Inte en droppe regn och mellan 24-30 grader snart är allt brunt.
  Ha en bra dag

  1. Jag har bestämt mig för att älska solen och värmen. Söker skugga om det blir för varmt.
   Vattnar mina små grödor. Men klart att livet på landet där brunnar sinar och djur då (igelkottar, fågelungar) är annorlunda.
   Ha en fin dag du med!

 3. Är som du – gillar alla typer av väder, och anpassar mig efter situationen.
  Alla har sina för och nackdelar. Vägrar fyllas av negativa känslor, över detta som jag absolut inte kan påverka.

  1. Samma här, vägrar fyllas av negativa känslor – det finns så mycket sånt på sociala medier – jag scrollar bara förbi sånt.
   Omväxlande väder behövs, inte kan vi hela tiden ha sol och värme, fastän det nog är härligaste sommarvädret! 😀

 4. En bra idé med glaset som dessutom är estetiskt tilltalande. Hoppas bara att man kan spola ur det om man väljer att dricka olika drycker.
  Här har det också varit betydligt kyligare idag. När jag vaknade i morse och såg balkongen, så förstod jag att det även här hade blåst ganska så kraftigt. Men det har varit helt okej väder här trots endast 14 grader. Vädret kan man ju inte göra nåt åt, så att gnälla hjälper ju inte;-)
  Den första målningen var cool.

  1. Ja, möjligheten att skölja ur måste ju finnas, bra poäng av dig!
   Här blåste större grenar ner från träden, det har regnat från och till, men alla är ju inte nöjd med mängderna… det är däremot jag 🙂

 5. Bra idé med muggen, miljötänket behövs överallt. Och apropå vädret så hade vi bara +1 nyss när jag var ute och gav hästarna hö. Väldigt vackert med dimman som steg upp över åkrarna. Jag gillar värmen som var, och den kommer ju tillbaka, men jag våndas med Västmanland som återigen drabbats av skogsbrand i de torra markerna och inte får stopp på den.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.