Nu varvar jag ner

Efter elva dagar av oavbrutet och ganska intensivt jobb är det dags att varva ner. Energi har också gått åt till diskussioner på olika sociala forum, där jag alltid försöker hålla mig saklig. Men påhoppad blir man ändå 🙂
Vissa frågor är berättigade, kritik ibland ävenså – men också sådant ska kunna framställas i vänlig och saklig ton.

Pelargoner på Saltbodans terrass.

Slutade jobba vid tvåtiden, hoppade på cykeln och åkte till bokföringsbyrån med månadens alla kvitton och fakturor. Där fick jag kasta boll åt bokförarens hund en stund 🙂

Nödvändig elektronik.

För att kunna se de tv-kanaler från Sverige som jag abonnerar på var jag tvungen att köpa en ny kortläsare. Lite surt, sa räven, då tekniken förnyas så ofta att man med jämna intervaller tvingas köpa antingen ny läsare, digibox eller tv! Men vad kan man göra?
Och min skrivare slukar bläck, den är tydligen bläckoholist 😀

Diana i blåsväder.

Ett besök på Saltbodans terrass, lite snack med goda vänner, ett glas vin och sedan ett besök i utställningsbodan där Paul Suominens konst visas just nu – det hjälpte mig att varva ner.

Diana i lugn hamn.

När jag sedan skrev datumet 4 juli 2018 kom jag på att det i dag skulle ha varit 20-års bröllopsdag för ex-gubben och mig.
Äh, säger jag numera. Ingenting att sörja. Det blev som det blev. Inte riktigt som jag hade väntat mig, men det blev slutligen riktigt bra ändå 🙂 Livet ❤

33 reaktioner på ”Nu varvar jag ner

 1. Det är förskräckligt vad Canonskrivarna slukar bläck, och patronerna är inte i närheten av att kunna kallas billiga. Jag använder samma patroner som du.
  Svante

   1. XL i färg kostade 250 kr sist jag köpte. Svart vet jag inte ännu. I Ljusdal får man lov att beställa XL förpackningarna de lagerför dem inte.
    Svante

   2. I min butik erbjöd de mig att beställa hem XL patroner, och de låter mig ringa, och beställa. Det är 5,5 mil dit, så att åka i onödan försöker jag undvika.
    Svante

  1. Tror att du missuppfattade något här 🙂
   Jag sörjer inte, jag råkar bara ha datum- och sifferminne.
   Och då jag kom på att det var 20 år sedan, tyckte jag att jag kunde skriva det.
   Jo, något bättre väntar säkert bakom hörnet, den som lever får se!

 2. Då börjar du din semester lagom tills vännen från Sverige dyker upp hos dig. Bäckpatroner är dyra, även här. Vi har en färgskrivare och en laserskrivare. Har märkt att vi knappt använder färgskrivaren längre utan bara nyttjar laservarianten. Den ”laddas” med en bläckkassett som håller i år och dag.

  1. Jag undrar om jag har laservariant på min, tror inte det. Går nästan en patron i månaden här, behöver skriva ut mycket å jobbets vägnar – så sätter alla kostnader på mitt företag.

 3. Jo, det där med ständigt förnyad teknik, som i längden kostar skjortan känner man igen, och någon sitter och håvar in grova pengar på eländet. Det är förresten likadant på många andra områden, köpte nya täcken till sängarna häromveckan och det visade sig att alla mina påslakan är för små, så det blir till att byta ut eftersom. 🙂

 4. Vad du är härlig Carita 🙂 20 årig bröllopsdag med ex gubben och sen ett ähh strunt samma vilken härlig förändring och ännu bättre att du tycker livet är bra nu..tummen upp och ett fint inlägg.. kram Nicki

 5. Ett sprudlande härligt inlägg, Carita!
  Skönt att varva ner och plötsligt bara ”komma på”. Jag ”glömde” min salig mans födelsedag igår 4 juli, men jag skålade senare i jordgubbar och bubbel, känns ok, det är som det är.
  Bläckpatroner, det går åt här, skriver också ut en del och det är i volontärjobbet.
  Må väl ❤ kram!

 6. Vad är det nu för påhopp….folk verkar tokigapå vissa ställen… håller mig borta! Men när du skriver att det är fyra år sedan sveket uppdagades………FYRA år….inte utan honom då- men när man tänker att det är då MInST 5 år som vi känt varandra! DET tycker jag är minnesvärt! Inte gubben inte!
  Du ser vad bra allt blivit- även om det inte var somdu tänkte dig från början!
  Ha en fin torsdag!
  😍😍😍😘😘 ( i början av nästa vecka får di börja spana i brevlådan!😎😉 )

  1. Jeeee ❤ ❤ Hurraaaa för oss på vår mer än 5-års-dag!!!
   Och nyfiken som tusan blir jag åter då jag har nåt att vänta på i brevlådan!
   Du har så rätt, vår vänskap är värd att fira, den håller ❤
   Ex-guuben valde sin väg och that´s it!

 7. Sociala forum kan lätt bli en stressfaktor då man inte hinner med…. så dumt. Sociala medier får aldrig bli på andra villkor än dina egna. Detta påstår jag av egen erfarenhet. FB har jag för länge sen slutat följa. Gillar dessutom inte riktigt FB. Bloggen är mer på mina egna villkor. Tror jag. Man måste verkligen INTE vara tillgänglig dygnet runt.
  Kram

  1. Ja, jag skulle inte vara så mycket på FB om det inte vore för jobbets skull.
   Vi länkar en del nyheter där, och snappar upp saker som vi kan skriva om i vår tidning.
   Det är som du skriver, man måste själv sätta upp gränserna.
   Kram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.