Semesterdag 8, inga måsten

Varannan dag har jag försökt se till att inte ha något speciellt på programmet. Det har nästan lyckats. Men då dagsprogrammet ändå i huvudsak bestått av träffar med vänner känner jag att den här oavlönade semestern har varit mycket lyckad såhär långt.
Redan de första fem dagarna av ledighet kändes det som om jag varit ledig nästan två veckor!

Man må tycka vad som helst om trädgårdstomtar, men den här är mycket personlig. Han har målats om då färg från andra gårdsjobb blivit över. Inte kan man ju ha röd luva på sommaren 😀

Teaterbesök, övernattning i stuga med dopp i Lovisaviken, skumppa och glada skratt och god mat med fina vänner har varit några av höjdpunkterna. Ja, och så har jag kollat på EM i friidrott, förstås.

I går unnade jag mig besök av städföretag och medan det jobbet pågick cyklade jag ner till Skeppsbron där det blåste friska vindar från sydost. De svalkade i hettan, jag drack ett par lonkero och läste Staffan Bruuns ”Mitt liv på HBL”.

Igenkänningsfaktorn är hög, särskilt vad gäller delar av journalistjobbet på 1980-1990-talet, men kul är det också att läsa om personer man känner. Tror att det blir allt mer spännande ju närmare slutet och ”uppgörelsen” med KSF Media man kommer.

16 reaktioner på ”Semesterdag 8, inga måsten

 1. Du har tur du, som snart får gå tillbaka i jobb. Vi pensionärer har ständig semester, och det blir tjatigt i längden.
  Svante

 2. Inga måsten låter härligt! Ungefär så är det när man lever pensionärsliv;-) Helt underbart,speciellt under den här underbara sommaren.
  Har också funderat på att anlita städhjälp framöver. Varför slita på ryggen när man kan få hjälp. Å här gäller ju RUT- avdraget. Då blir det nästan löjligt billigt att använda ett städbolag.

 3. Städhjälp är fantastiskt! Jag anlitar ingen sådan, men vi köpte en städning åt svärmor för ett par år sedan. Hon blev så nöjd, städbolaget anställdes och hon och Svärfar har städning varannan vecka. Trevlig fortsatt semester! 😃☀️

  1. Ja, som sagt, städföretagen ska också överleva.
   För mig räcker ännu varannan månad, närmast badrummet med silen i golvet osv som jag inte gillar att putsa själv – tillsvidare orkar jag med nästan allt annat. Gillar inte att torka golv eller tvätta fönster heller 😀

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.