Doften av ett nybakat bröd

Lycka är att få känna doften av ett nybakat bröd. För att inte tala om smaken och då brödet ännu var varmt i papperspåsen när jag köpte det. Brödet är bakat på ett litet lokalt bageri som inte ligger många kilometer från affären där jag handlar.

Lycka och tacksamhet känner jag också för att mamma mår mycket bättre. Hemvården behöver gå hos henne bara två gånger i veckan nu.

Ute river stormen i trädens kronor. Jag känner således lycka och tacksamhet också över att jag kan jobba för tidningen hemifrån. Texter ska redigeras, en del av korrekturläsningen hjälper jag till med i dag, mejl hanteras och framtida tidningar planeras.

Fönstren är blöta av regnet som började mitt på dagen. Asfalten glänser. När jag kommer hem från affären, dit jag kan cykla eller gå för att den ligger så nära, tänder jag ett ljus för att det är så mysigt.

I kväll åker Tor-supportrarna på match till Helsingfors.
Hösten är här, och det finns mycket som är fint med den.

18 reaktioner på ”Doften av ett nybakat bröd

 1. Stormen river ner både träd, och elledningar, jag har nyss fått tillbaka elen, och startat om allt i datorväg. Blåser det inte så mycket imorgon ska jag installera nya routern, som kom jag hämtade i Färila idag. Det är ingen idé att montera nya komponenter när det försvinner el från, och till, hela tiden.
  Svante

  1. Ja, det där med routern handlar väl om att sån behövs då man inte har fiberoptik?
   Tror nog att folk varit utan el i våra trakter också, fastän just jag mitt inne i city inte ännu drabbats.

   1. Det handlar om trådlöst Tele2 numera. Fick lov att besöka Radioaffären för att få hjälp. Hoppas att det ska fungera i fortsättningen.
    Svante

   2. Jag hade ADSL från Telia förut, men de ska lägga ner fasta trådnätet, och gräva ner fiber. Fiber kommer med all sannolikhet att vara omodernt inom en snar framtid, och att betala över 30 000:- till tomtgräns för det anser jag vara hutlöst. Det tillkommer sedan kostnader för grävning in till huset, och installation. Lösningarna med Satellit är inte långt borta, så jag väntar, tills dess, eller till jag dör.
    Svante

   3. Oj, det var en ganska saftig summa… Och ändå talas det om att hålla landsbygden vid liv, få folk att flytta dit osv.
    Men att distansarbeta utan snabba förbindelser går ju inte.

   4. Snacket, om att hålla landsbygden vid liv är bara svammel. Det mest landsbygdsfientliga partiet i Sverige är Miljöpartiet. De kör efter devisen ”om något är väldigt dyrt, är det jättebra för miljön.
    Svante

 2. Nybakat bröd är så gott. Min ICA butik bakar en del matbröd och kommer jag på morgonen är dom lite varma.
  Så gott att din mamma har blivit bra så fort.

 3. Härligt att höra att din mamma mår så mycket bättre. Då kan du koppla av under resan till Andalusien.
  Doften av nybakat bröd är oslagbart. Vi brukar också ofta köpa stenugnsbakat bröd i lilla bageriet i Näsbydal.
  Ungefär samma väder här. Regn hela natten, grått och stormigt under dagen, sedan en rejäl regnskur klockan 18. Ja, ja, hösten är här.

 4. Visst är det gott med nybakat bröd och doften ska vi inte tala om. Ännu bättre är att din mamma mår så mycket bättre. Underbart!
  Vi fick också storm och regnet piskade vovven och mig när vi gick. Fast det är mysigt att komma hem efter sådana promenader.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.