Fina Lovisa i lonkerogrått … och tack livet!

Jag har fått det här med lonkerogrått lite på hjärnan nu, märker jag.
Ska sluta, lovar 😀
Men först ska jag visa en fin bild från vår regndisiga stad. Den blev finare än jag trodde att den skulle bli.

Torgmiljön vid 16-tiden.

Det har varit en bra dag i dag.
Jag är glad för att jag gick på ett vernissage i Almska Gården i dag, fastän jag såg pressvisningen redan i onsdags. Dagens väder, grått och trist kändes inte lockande. Men jag begav mig ut, träffade massor av bekanta, det var mingel när det är som bäst! (fastän jag i allmänhet är som Adrian… mingel… pyh!… couldn´t care less… har man inget vettigt att säga kan man lika väl vara tyst) … men just i dag satt minglet helt rätt!

Såhär folktomt var det inte, de flesta kollar just vid det här tillfället utställningen i övre våningen. Den här bilden tog jag för att inte få en massa RYGGAR på fotot 😀

Jag känner så ofta nu att jag LEVER. Att jag har ett bra liv med många vänner,  både gamla som aldrig svikit och nya som dykt upp och som jag aldrig hade träffat om inte mitt liv hade tagit sin dramatiska vändning i maj 2014.

Dessutom har jag ett oerhört givande och intressant jobb.

Då min blogg den senaste veckan har lästs av extremt många personer (jag vet inte av vem och varför)… har det också fört mig tillbaka till gamla inlägg, jag har själv läst sådant som andra läst och blivit påmind om allt möjligt smärtsamt.

Men jag är tacksam för att jag skrivit ner allt det där. Och det som kändes värst, som inte hade kunde skrivas offentligt i en blogg, finns i mina dagböcker.

Så livet är väl lite som på bilden här. Man kan se på saker ur olika vinklar.

Missa inte utställningen om Segersby, herrgården som bjuder på allt från sekelskiftsskatter till nutidskonst.

 

22 reaktioner på ”Fina Lovisa i lonkerogrått … och tack livet!

 1. Lonkergrått var jag tvungen att goggla eftersom jag aldrig hört det tidigare. Så skönt att dy trivs och mår bra och kan njuta av livet.
  Kramar från ett lonkergrått Rottne😋

   1. Ja, jag vet inte hur många det finns som älskar novemberblötan, det gråbruna…
    Men vi lever i land med fred, tak över huvet och mat för de flesta.
    Kan vara tacksamma.
    Men får ju längta efter sommaren också 🙂

 2. Jo, du har lonkerogrått på hjärnan… Men vad ser jag? Gröna takkronan är på plats i Almska gården! Jag hotade ju med att sätta den i handväskan när jag besökte gården för något år sedan. Då hävdade husbonden att den inte är löstagbar. Med glimt i ögat. – – – Synd bara att det inte finns något ord för ”gård” på finska. Herrgård är ”adelsgård”, slott har något kungligt och resten är gård (eller ”stugu”, som vissa kokkolabor kallar alla byggnader). På finska har vi kartano och linna, som i och för sig blir ganska roligt också…

 3. Börjar gilla lonkerogrått, har ju sett den färgen i fem dagar nu;-) Nästan så att jag vill köpa en burk på Systemet bara för att se… och smaka;-) Å lonkerogrått låter ju onekligen bättre än bara grått. Å japp, det ösregnar ute just nu…
  Bilden på torget är helt suverän, folktomt förvisso, men man kan ju inte få allt.

  Bra att du trivs med livet. Fortsätt med det!

 4. Bilderna blev fina, men vädret kunde vara aningen bättre. Igår var en mellandag hos oss, med sol, nu regnar det igen.
  Svante

   1. Jag såg solen igår, men det var ruggigt trots det. Jag har varit på Bokbussinvigning i Ljusdal idag. Det var ingen större uppslutning utanför Kommunalhuset, men bussen var fin.
    Svante

 5. Grått har det varit hela veckan och jag gillar inte alls grått inte svart heller och nu är det grå och svarta tiden minsann åtminstone här i ödemarken när man inte ser ett enda ljus någonstans. Jo på andra sidan sjön lyser en liten lampa. Tänk att få ha ett arbete som man tycker om Det har jag aldrig upplevt.

 6. Ja, det blev fint med de dimmade ljusen och reflexerna i den våta gatan. Så bra att du känner dig levande och glad över jobbet. När du skrev om lonkeroväder tänkte jag att personen kanske menade att det var så eländigt väder att man skulle behöva en lonkero. Jag bad maken handla en burk åt mig, hällde upp det i ett glas och visst var det som det rådande vädret just nu. Stark och god var drinken men när jag tittade på innehållsförteckningen så stod socker som tvåa och det är ju inte så bra för mig. Nåväl, jag njöt av den och tänkte att det nog var första gången jag drack sånt en tidig eftermiddag, det berodde nog på lonkerovädret och att jag hade jobbat klart i trädgården. Sen blev jag så besynnerligt sömnig och gick och lade mig en stund och sov.

  1. Jag såg de där reflexerna först efteråt själv, på datorskärmen 🙂
   Vädret kan vara så eländigt att man behöver en lonkero – javisst! Men lonkeron är ju en grå dryck, så det var nog färgen han avsåg, tror jag.
   Skoj att du smakat på den!

 7. Vad härligt att du känner att livet leker och är glad, så känner jag mig också.
  Roligt att bloggen går bra, tyvärr känner jag inte samma där, men det är ju alltid lite upp och ner och jag tar det med jämnmod.
  Önskar dej en underbar och positiv helg!

  1. Ja, det går ju upp och ner med både blogg och liv.
   Ibland är det jobbigt när det är mörkt, blött och grått – en LÅNG väntan på vår och sommar.
   Men man får lov att se det positiva, att vi har rätt bra liv ändå.
   Kram till dig! Ska titta in hos dig nu!

 8. Härligt att du mår bra och du har rätt. Man säger ju ”när en dörr stängs, öppnas en annan”. Underbar bild på Lovisas torg. Lite mörkt redan och speglingarna i det våta. Snyggt!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.