Nu grönskar det, solen skiner…

… och det skulle inte förvåna mig om det blev åska snart. Det var tryckande varmt då jag var med mamma på torget. Hon skulle köpa blommor till gården och sin trappa. En del sorter hon ville ha fanns, andra var slut. Men då hände det som ofta händer bara i små städer där ”alla känner alla”.

Blomsterhandlarna lovade se till att så fort som de blommor mamma vill ha åter finns till salu, levereras de hem till henne. Tummen upp för denna service!

Rådhuset badar i sol intill grönskande träd.

Jag har ofta skrivit om hur mitt jobb är en livsstil. För det mesta på gott, ibland ”på ont”, då man upplever att man måste vara on-line hela tiden.

Jag tror att Nya Östis kan vara unik på många sätt. Vi behöver inte skriva om allt det som alla andra skriver om. Vi kan ha en helt egen stil med ett totalt unikt material som läsarna bara får i vår tidning.

Då gäller det att kunna släppa det gamla tänket att allt ska fort ut på webben, eller att vi måste ha det och det som andra skrivit om. En tidning som kommer ut bara en gång i veckan kan mera vara mycket mer än en traditionell gammaldags tidning – som jag upplever att vissa tidningar är – det vill säga att man gör såsom man alltid gjort.

Gamla nyheter är gamla nyheter men unikt material är alltid unikt. Och att ta in sådant som läsarna skriver till oss är viktigt. Inget är för litet för den lokala tidningen.

Det här har jag ägnat dagarna åt under min semester. Att fundera på framtiden. Jag klipper sällan helt av bandet till jobbet då jag har semester, helt enkelt för att jobbet ÄR en livsstil. Ingen säger att jag MÅSTE ägna jobbet en tanke, jag VILL själv göra det.

Jag har släppt produktionen för en vecka, men inte framtidsvisionerna och alla idéer. Dom finns i mitt huvud och dom finns som otaliga dokument i min dator.

Vår bygd behöver sin lokaltidning och det finns inte ord nog att beskriva hur mycket jag brinner för Nya Östis.

 

9 reaktioner på ”Nu grönskar det, solen skiner…

 1. Det är tryckande hett också hos oss nu och stor risk för åska. Jag tycker att lokaljournalistik är viktig nu när allt är så globalt. Jag läser en lokal tidning på nätet varje dag mån-lör. Alltså som nättidning. Rikstidningen Dagens Nyheter har i pappersformat under helgen och som e-tidning alla dagar.

  1. Vi har inte resurser att satsa på webben. Vi har en webb, nyaostis.fi, men den är superenkel.
   Vi får inga intäkter via den och då tidningen ges ut av en understödsförening, finns heller inga pengar att anställa folk.
   Men dock, alla får lön för utfört arbete på vår tidning.
   Det lokala är framtiden!

 2. Vilken fin service din mamma fick. Nu är det grönt och det blommar överallt. Vi fick lite regn under helgen och nu är det 26 grader.
  Kramar

  1. Inget regn här på många dagar, men mycket varmt i dag, så åska finns i luften.
   En dag varmt till kanske, sedan åter kyligare ner mot +12 – +14 men man får ta det som det kommer 🙂
   Kram!

 3. Väljer man ett jobb som man älskar känner man aldrig att man jobbar.
  Mysig rådhus. Som en litet fransk herrgård.
  Kram!

 4. Vilken toppen tajming av din semester nu när det är så fint väder! Är impad över servicen som blomsterhandlaren erbjöd din mamma.
  Å du, jag trodde du hade semester, men ändå jobbar du i tankarna…

  1. Jo, jag har lite svårt att släppa tankarna på framtiden med tidningen. Och så lovade jag hjälpa vikarien.
   Det har varit ett nöje, vi är båda noggranna på samma sätt.
   I dag fick mamma blommorna hemkörda ❤

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.