Torsdag – det är dagen då

Stämning med ljus.

… jobbet med Nya Östis har rotts i land. Det är dagen då tidningen kommer ut om allt går som det ska och det har det för det mesta gjort. Utdelningen kan halta ibland, men vi har alltid lyckats producera tidningen.

Torsdag är dagen då jag lite kan varva ner efter redaktionsmötet och se fram emot en halv ledig fredag och en hel ledig lördag innan jobbet åter börjar på söndag. Då brukar jag skriva ledaren och nu blir det också innebandyreferat eftersom säsongen kör i gång på lördag!

Tomatfamiiljens skuggspel.

Den här torsdagen har också bjudit på varierande väder. Allt från stilla strilande regn till korta skurar av ösregn. Men också blåst och sol. Jag gillar tomatfamiljens skuggspel mot väggen 🙂

Fikus robusta, även fönsterfikus kallad?

Den här växten fick jag av min dåvarande make 2009 då jag blev nyhetschef på Östra Nyland. Det är en seg och tålig växt och om det är en fönsterfikus så kan jag säga att den trivs vid fönstret 😀 Då jag googlade kom jag fram till att den kanske också kallas fikus robusta.

18 reaktioner på ”Torsdag – det är dagen då

 1. Idag har jag tagit det lugnt, med tre promenader, och en tredjedel av gräsmattan klippt. Lyckats komma överens med antivirusprogrammet, att det är jag, som bestämmer i mitt hus. Det tog tid, men det gick tillslut.
  Svante

   1. Jag tror att människor idag, låter dator, eller smartphone, ta för stor plats i deras liv.
    Svante

   2. Numera ser man inte ens omgivningen omkring sig när man är ute. Det är konstigt att det inte sker fler olyckor i trafiken, än vad det gör.
    Svante

 2. Roligt att du får lite ledig tid snart.
  Alla fikus gillar att stå ljust. Jag har en Benjaminfikus (små blad) som står vid balkongdörren. Den växer så mycket att jag måste tukta den varenda år. Annars tar den över 🙂

 3. Skönt att du kan se framemot lite ledighet. Minns själv antiklimaxen efter man gjort klart med tidningslayouten och korrläsning och skickat allt till tryckeriet. Alltid spännande också att få ett tryckt exemplar i sin hand efteråt.
  Som jag sagt många gånger, du har verkligen gröna fingrar.
  Skuggspelet är verkligen läckert. Här har solen varit framme hela dagen, 18 grader med rejäl blåst.

 4. Roligt med dina gröna fingrar! Jag försöker jag också. Det är till och från. Har rätt god hand med orkidéer. Men har en fikus, som tagit sina egna vägar med mindre blad nu.

  Jag kan förstå dig lite med din tidning. Jag har ju ansvaret för ”Min historia” på MOD – Mer Organdonation´s facebooksida och varje fredag publicerar jag ett inlägg. Lika spännande varje gång! Du kan kolla i morgon på https://www.facebook.com/merorgandonation/ så ser du en ny historia kl 08.00.

  1. Du gör ett viktigt jobb och stor skillnad (som jag tror är ett uttryck som förstås både i FIN och i SWE).
   Vad vi än skriver, är det viktigt, så länge vi berör människor ❤

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.