Lovisa fick en sportbar

Degeri – heter Lovisas nyaste tillskott bland restauranger. Namnet kan härledas från före detta hotellet, Hotell Degerby. Och Degerby var vad Lovisa hette innan Lovisa blev en stad.

Detta är en allt för lång och komplicerad historia att återge här. Men jag är glad om den här sportbaren överlever vintern i vår lilla, lugna stad. Här kan man äta gott. Allt från snacks till á la carte-rätter.

En fiskrätt.
Jag röker inte men jag tycker att platsen utanför restaurangen är väldigt tilltalande.

Här kunde man också satsa på infravärme och något slag av skydd mot regn, snö och blåst.

10 reaktioner på ”Lovisa fick en sportbar

 1. Det är helt otroligt att Lovisa med sina 6 000 invånare satsar som staden gör, eller rättare sagt, som restaurangerna gör. Otroligt! hoppas verkligen att sportbaren kommer att lyckas. Men nu startar ju ishockeysäsongen så…Här i Stockholm finns det ju hur många sportbarer som helst, och alla verkar klara sig alldeles utmärkt.

  1. Lovisa har 15000 invånare, men om man räknar bara dem som bor någorlunda nära centrum är vi kanske hälften färre.
   Jag tror att en sportbar var precis vad vi saknade. Folk gillar att kolla på olika drabbningar, matcher och tävlingar tillsammans 🙂

 2. Förklara för en oinitierad: vad är en sportbar? Sitter man där och tittar på idrott på storskärm, eller? Och en stjärnkock har en sådan? Får inte ihop det, om kocken och miljön är bra borde det ju räcka, men det verkar ha blivit restaurangtätt i Lovisa nu!

  1. Det är härligt att det finns olika platser att gå ut och äta på – tänk så många Borgå har! Nu har ju också sommarrestaurangerna stängt, så vi har nog inte för många.

   I Degeri finns tre tv-skärmar, om jag räknade rätt. Olika idrottsgrenar visas via dem. Jag vet inte om stället kommer att installera en storskärm men jag hoppas att en sådan finns då och då. Det blir bra stämning till exempel då Finland möter Sverige i hockey-VM 😀

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.