På väg mot Stockholm

De tyska orden Ordnung muss sein flög hela tiden genom mitt huvud då jag kom in i min hytt.
Sagt och gjort. Öppna resväskan!
Hade packat den på något sätt upp och ner, men fick ut alla grejer och placerade dem raskt där de skulle vara. Finns inget mer irriterande än att inte hitta allt det man ska… då man är ENSAM i en hytt 😀

Ganska fullt program hela kvällen.
Men SÅ kul då alla i bussen talade mitt modersmål svenska då vi åkte in till Helsingfors.

Då jag sitter för mig själv, vilket jag oftast gör, tar ofta olika historier form i mitt huvud. Jag har en, enligt egen åsikt, säregen humor. Eller kanske den inte är konstig i sig, men jag har hela livet fått kämpa med att inte var som helst kläcka ur mig sånt jag själv tycker är roligt… Andra kanske inte tycker lika 😀

Så i dessa förkylningens tider tänkte jag. Vad ska jag göra om jag ser en förkyld person ombord, om denna ser ut att ha asiatiskt ursprung?
Och vågar man längre säga att man vill spela corona med nån? Ni vet, det är ett spel, med käppar och knappar / små brickor som man skjuter iväg.

Utsikten, eller insikten, från min hytt.

29 reaktioner på ”På väg mot Stockholm

   1. Jag har rätt så rå humor, inte alla uppskattar det. Jag tänker att det är min tornedalska sida som tar fram det krassa i mig och som jag gillar att skämta om. Ha så kul på båten!

 1. Inser att det måste ha varit ett tag sedan vi gjorde en kryssning över Östersjön. För på den tiden hade dom ingen wifi som fungerade. Det var inte bättre förr.

  Ja, inte hade det hjälpt om någon varit med dig på resan, för den personen hade ju inte kunnat hitta sakerna heller om du glömt packa med dom alltså.

  ”Humour doesn’t travel brukar min man säga. Å det stämmer verkligen. Vad gäller Corona så känner jag bara till ölen, inte spelet. Å tur att ölen Corona är en sommar- och inte vinterdryck;-)

  1. Och jag dricker inte öl överhuvudtaget, så nån Corona blir det inte för mig 🙂
   Jag antar att man kan betala för att få wifi som håller hela överfarten, ska kolla om Premium-wifi är just det.
   Många behöver ju jobba på sina resor i dag, mig störde det en aning att wifin försvann ett par timmar efter att vi lagt ut från H:fors och kom tillbaka först då vi hade ett par timmar kvar till S:holm. Via telefonen funkade det lite bättre, men via den kan jag inte göra alla mina jobb.

 2. Det är inte lätt med humor. Har alltid jobbat på mansdominerade arbetsplatser så min humor är lite rå.
  Ha en fin resa och njut.
  💞💕

 3. Tänkte också direkt på Corona i baren. Har sett en hel del bilder på nätet av den med frågan: törs du dricka den?
  Japp, Ordnung muss sein. Ha en trevlig minisemester, kram!

 4. Humorn är väldigt olika på olika ställen i världen. Tycker nog man kan skoja om det mesta- så länge man ser till att det uppfattas som skoj. Det här viruset har ju medierna igen lyckats förstora upp och det verkar ju som om att hela jordens befolkning skall gå under. Att en hel massa nedsmittade patienter lyckats tillfriskna nämns knappast.
  Ha en fortsatt trevlig minisemester. Din utsikt ser ut som Silja Serenade….? 🤔

 5. Humor kan vara olika, själv gillar jag mycket ironisk humor, eller också ”kiss o bajs humor” (vet det sista är så löjligt, men kan inte hjälpa det, hahaha)
  Kände mig rätt dum idag när jag var hos ”kinesen” och köpte munskydd … inte på grund av viruset utan för macramén … han tittade lite konstigt på mig bara när jag frågade efter en, hahaha 😀
  Han trodde kanske att jag skulle iväg och resa eller nå’t … tills jag lassade på massa lim 😀

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.