För två år sedan…

trodde jag att jag hade cancer. Jag minns att jag nog i alla fall i viss mån redan planerade min begravning. Vi reagerar alla olika på besked vi får. Nu kan det hända att jag får samma besked efter mammografin i år, men då vet jag tågordningen med ultraljudsundersökning och eventuellt även stereotaktisk biopsi.

Beskedet på våren 2018 var att jag inte hade cancertumör.

I dag var det åter dags för granskning. I dessa virustider stod vi utanför vagnen och väntade. Bra att solen sken, annars hade vi fått sitta och huka i regnskydd under trappan. Nu kunde vi hålla två meters avstånd till varandra. Samma avstånd respekterades också till min stora glädje i livsmedelsaffärens kassa.

26 reaktioner på ”För två år sedan…

 1. Det är säkert inga problem idag. Varit på sjukhuser och röntgat mitt knä och det var väldigt tomt.
  Passade på att kolla skor och hittade ett par som jag gillade. Imorgon blir det en tur till tandläkare.
  Kramar

   1. Det är bara de som är över 70 som inte får gå om det inte är akut. Övriga har inga problem. Vi får även besöka sjukhuset för ordinarie undersökningar.
    🌞🌞

 2. Jag slapp ha någon före, och efter mig i kassan på ICA i Ljusdal idag, så jag slapp ta fram måttbandet, och kolla avstånd.
  Svante

   1. Kanske en två meter lång skidstav, med en vass pigg längst ner, kan vara ett alternativ.
    Svante

 3. Bra att den ambulerande Mammografibussen fortsätter sin verksamhet trots rådande omständigheter. Här är det mesta som inte är akut inställt på sjukhusen.
  Oroa dig inte! Du får kanske gå igenom samma undersökningsprocedur igen, men jag betvivlar att det blir ett annat resultat än 2018.

 4. Vad bra att alla höll avstånd. Handlade idag för att det är tisdag. Då är det för det mesta mindre folk. Det var väldigt få människor ute i affärerna och alla tänkte på att inte komma för nära.

 5. Och jag tog en vaccin idag och var där helt ensam. Det var också skönt.
  Du får väl veta om en vecka resultatet. Man ska alltid utgå ifrån det bästa. ❤️

   1. Glömde skriva att vaccinet var för att slippa lunginflammation. Håller i tio år. För tydligen kan vanliga lunginflammationer ställa till ett helt liv, och ofta följer en virussjukdom. Rekommenderar.

 6. Hos oss här i Minnesota är sgs alla normala undersökningar och läkarbesök inte möjliga just nu, allt är stängt. Endast om det är akut kan man uppsöka vård eller tandläkare. Normalt görs mammografiundersökningar här på kvinnor över 40 varje år, men inte i Finland? Hoppas resultatet är helt normalt direkt så att du inte behöver genomgå flera undersökningar. 🤞😀

  1. Mammografi vartannat år gratis hos oss efter att man fyllt 50 år.
   Här inhiberas nog också nu icke brådskande hälsovård.
   Om resultatet kräver fler undersökningar vet jag inte när de kan bli av i rådande läge…
   Kram!

 7. Kusligt det där med cancer…frugan hade ju ett släng av det 2017 och opererades…det har gått bra men oron finns ju över att det kanske kommer tillbaka.
  Skönt att det inte var något där hos dig.

  Frugan har slutat med mammografi då hon årligen får en scanning av hela sig, dumt med dubbelarbete, kostar ju en del det där och sjukvården behöver väl all tid de behöver till annat.

  Hålla avstånd är viktigt idag….håller mig själv hemma tills på Söndag iallafall efter två veckors egenvald karantän med förkylningssymtom.

  Ha det underbart nu.

  1. Fint att du har accepterat och följt regler som har med förkylning att göra.
   Förstår mycket väl att en person som haft cancer känner oro för att den kan komma tillbaka 😦
   Ta hand om varandra!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.