Här flyger tanken fritt

Grovsortering av bitarna inleddes i går.

Jag tror att krisen som coronaviruset innebär också kommer att föra med sig en del gott. Det här med jobb på distans kanske äntligen börjar få spridning och uppskattning. Vi kan också inse att allt inte måste ske genast. Många möten och evenemang har skjutits upp. Det måste inte hela tiden hända en massa i vår omgivning och vi måste inte konsumera hejvilt.

Vi måste inte vara superaktiva och direkt då den första snön faller kasta oss ut i skidspåret. Det finns inte så väldigt många måsten överlag, om vi tänker efter.

Pussel. Det är färger och former. Kantbitar som hittas först.

Och så sitter jag där och tänker. Jag har varit ensam snart sex år, alltså inte levt i ett förhållande. Men ensam är jag ju ändå inte. Jag har fått många nya vänner, som jag inte skulle ha träffat om jag varit kvar i förra tvåsamheten.

Många tårar har jag fällt, jag har känt missmod och rädsla i många situationer och jag kommer att gråta även i framtiden – men jag gråter inte längre för att jag blev övergiven då den där våren 2014. Jag har sagt upp mig från en fast anställning, bildat ett företag och på något sätt klarat mig från dag till dag. Litat på att livet bär.

Det vill jag lita på att det gör även nu under coronakrisen.
Isolering och distansjobb skrämmer inte mig.
Det finns en mening med allt och jag kanske fick min förberedande chock redan i maj 2014. Den långa resan som jag har gjort efter det bidrar till att jag känner att jag klarar nästan vad som helst i livet ❤

17 reaktioner på ”Här flyger tanken fritt

 1. Det där med ”det som inte dödar gör en starkare” stämmer verkligen. Många människor som lever idag har inte upplevt svårigheter och begränsningar förr, och då är det svårt att inse att ”jag har rätt att…” inte är en mening som alltid gäller. Om jag nu fick det klart uttryckt. Skall gå ut och låta hjärnan bli lite urblåst här på tomten. Jag får ju skatta mig lycklig och prioriterad som har över en hektar att röra mig på!

  1. Ja, du vet vad du har att vara tacksam för – alla tänker ju inte ens på sånt.
   Fint med stor tomt, du får frisk luft där.
   Och jo, de som upplevt kriget i Finland säger att det här klarar vi också, detta ”lilla virus”.

 2. Om man som du (och jag) har tränat på isolering under många år, så tar man troligtvis kriser som den här på ett mer balanserat sätt.

  I mitt fall sjukdom som tvingade mig till att sluta yrkesarbeta men jag har under alla år haft min make som stöd.
  Att socialisera på nätet i stället passade mig perfekt.
  Då bestämde jag själv, när och hur länge ”umgänget” pågick.

  Jag tror på en framtid och på många kreativa människor.

  1. Ja, den här tiden kommer att ge oss mycket. Somliga förstår innebörden och tar till sig saker, lär sig nytt, accepterar läget osv. För andra är det svårare.
   Jag tror också på framtiden ❤

 3. Helt otroligt att det är 6 år sen. Vad tiden går. Och ingen vet vad nästa steg kan innebära. Det är ett litet under i sig. Min mor brukar säga om du vet med dig att du ska snubbla sätt dig först. Och det är ju just kruxet. Vi vet aldrig hur nästa steg blir, utan vi får helt enkelt vara öppna för förändringar som kommer över en.
  Ha det gott Carita, och lycka till med puzzzzzleriet. Kram!

  1. Jag är lycklig i min bubbla här hemma, ensam med jobb, pussel, tv, böcker, tidningar – livet är just nu som det är – vi kan inte göra något annat än vänta.
   Kram till dig fina Antonia!

 4. Då har vi varit ensamma lika länge men av olika orsaker. Jag uppsägning och sedan pension som gjort att jag inte har något socialt umgänge. Har haft min älskade Minton i 6 år och han är ett fint sällskap. Bloggen ger så fantastiska vänner så nu tycker jag allt fungerar.
  Trivs hemma med böcker, tv, pyssel och trädgården. Det som oroar mej mest är alla varsel och småföretagare som inte klarar ekonomin.
  Kramar

  1. Tänk att vi har lite liknande bakgrund, tidsmässigt sett. Och att vi hittat varann via bloggarna. Många fina vänner har vi fått den vägen ❤ Jag trivs också hemma med pyssel, tv, tidningar. Visst känner jag oro för ekonomin, särskilt på lokal nivå – men det är så mycket som man som enskild person inte kan påverka. Man tvingas acceptera. Sedan kan vi alltid stödja det lokala så långt det går ❤

 5. Tror det sista du skrev som kommentar är en läxa man lär sig genom motgångar. Att acceptera det man inte kan förändra och förändra det man kan.

 6. Inget ont som inte har nåt gott med sig, även om jag gärna hade velat vara utan coronaviruset måste jag säga.
  Det är ganska intressant att det nu helt plötsligt går utmärkt för politikerna att snabbt besluta och kommer överens med oppositionen om nya åtgärder; det är inga problem för EU-ländernas representanter att ha videokonferenser istället för kostsamma möten irl. Flygresor är ju inte direkt miljövänliga, även om det är trist att bl a SAS måste permittera 10 000 anställda. Kan tycka att det är urtråkigt att det varken blir ett EM i fotboll eller ett OS, men det är ju i-problem i sammanhanget.

  1. Javisst, tråkigt då all idrott ställs in! Men bara att acceptera.
   Men det är som du säger, nu tar man snabba beslut, alla är rätt rörande överens också hos oss.
   Människor blir innovativa, flera av de idéer som kläcks nu under krisen lever kanske vidare efter den.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.