När vi inte får resa…

… kan vi titta på naturprogram på TV. Som detta från Tanzania.
Blir mindre utsläpp då. Naturen tackar.

I dag gick vi över till sommartid. Jag råkade vara vaken på natten efter ett toabesök och såg då klockan / siffrorna på mobilen hoppade från 3.00 till 4.00. Magiskt 😀

Bilden hade kunnat vara med i Veckans ord – damm! Men det är bara pusseldamm, sådant som bitarna lämnar ifrån sig.

Jag pusslar samtidigt som jag ser på teve. Mest nyheter om corona, men som sagt – nu under helgen även andra program. Kvällens höjdpunkt är Bingolotto, där en person sitter ensam på läktaren med skylten ”Applåder!” då publik saknas.

När pusslet är klart, och om coronarestriktionerna fortsätter – vilket jag tror att de gör över halva sommaren…. och då jag har städat balkongen och alla lådor och skåp – då har jag ett projekt att ta itu med.

För femton-tjugo år sedan slutade jag numrera sidorna i mina handskrivna dagböcker… Tror jag var uppe i 11 000 –13 000 då, bör kollas. Som statistikälskande person vill jag gärna veta hur många sidor jag skrivit efter det.

Så stäng in mig här hemma bara. Jag hittar nog på saker att göra.
#fightingthecoronavirus#

15 reaktioner på ”När vi inte får resa…

 1. Ja det finns alltid något att syssla med. Så länge vi har soligt finns jag i trädgården eller altanen. Behöver sortera foton och andra papper.
  Kramar

  1. Ja, vi som är vana vid att vara ensamma lider inte nu de första veckorna – vi hittar på sysselsättning.
   Och så får vi planera våra mest nödvändiga inköp.
   Kram ❤

 2. Jag tänker inte stanna inne, det går att ta promenader där man kan hålla avståndet till andra människor. Handla kan jag alltid göra på mornarna, och att hålla avståndet är mycket lättare nu när alla håller avstånd.
  Svante

   1. Jag skulle aldrig få för mig att besöka några städer, så länge Corona hänger i små droppar, som flyger ikring omkring 2 meter. Det är skönt att Ljusdal är en Köping.
    Svante

 3. Jaa, här går dagarna an på nåt sätt. Några promenader då och då kan man ta, fast man bor mitt i Helsingfors. Kramar ❤

 4. Roligt, för vi har tänkt ungefär likadant här. Har nämligen ock klickat hem nya sittdynor och en ny matta till sittgruppen på balkongen. Det enda som återstår är köp av en ny solstol. Då är oasen på balkongen klar:-)

 5. Många sidor i dina dagböcker. Tur att du inte räknade bokstäver.
  Men sidorna är ändå lätt att räkna, även i efterhand.
  Kram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.