Restriktionerna fortsätter…

… men det finns små saker att glädja sig ändå. Då grannen bakar små memmakakor och skriver på Messenger att jag ska kolla utanför min dörr, där finns ett paket ❤

Erkänner! Jag åt några direkt!

Blev en timmes utevistelse i dag i samband med några uppdrag för tidningen. Solen sken då men det blåste rätt snålt. Folk verkar nu äntligen ha insett att vi gör klokast i att stanna hemma. Det är mycket lugnt ute på stan. Sorgligt för alla affärer, men som tidigare sagt – många har börjat med näthandel och hemleveranser.

Nyland stängt till 19.4. Skolorna stängda troligen till halva maj eller hela terminen ut, distansundervisning pågår. Restauranger stängda till sista maj, biblioteket är stängt.

Så här års är det rätt lugnt på Skeppsbron och som ni ser håller de tre personerna rätt distans till varandra där de står och pratar.
Men som om det inte var nog med Café Saltbodans brand i augusti så vet vi inte om det blir någon sommar alls att fira på det här området om coronaviruset fortsätter härja också i juni och juli 😦

25 reaktioner på ”Restriktionerna fortsätter…

 1. Så snällt av grannen att komma med lite gott. Har hittat rätt tid att handla på nämligen 13-14 vi var 2 personer så det kändes skönt.
  Nu dax för en promenad och jag skall leta björkris till mina påskfjädrar.
  Kramar

 2. Coronaviruset gör inte mig glad, även om jag gillar när det är glest med människomöten när jag är ute.
  Jag vill kunna bestämma vilka tider jag kan besöka affärer, inte som nu, åka hemifrån 06:00 för att butiken öppnar 07:00 för riskgrupperna.
  Svante

  1. Nej, viruset gör nog ingen glad – även om innovationer föds och folk kanske börjar bry sig mer om varandra, uppskatta små ting i vardagen – åtminstone för en tid.

   1. Slipper man bli smittad, kanske man får se hur det blir i slutändan.
    Svante

   2. Hoppas på samma sak i Kårböle. Det är jobbigt att vara i butiken klockan 07:00, efter att ha kört 5,5 mil, men allt för att slippa trängas.
    Svante

 3. Har läst om denna finska specialitet – memma alltså många gånger. Finns att köpa på ICA här, men har aldrig testat. Så gulligt av din granne att dela med sig.

  Vad gäller Corona så har Finland klarat sig riktigt bra jämfört med de andra skandinaviska länderna. Håller tummarna att den ”trenden” fortsätter. Hela världen gör sig ju lustig över Sveriges flathet i sammanhanget och undrar om vi vet nåt vad inga andra länder vet…

  1. Snällt av henne – ja! Fastän hon hör till så kallad riskgrupp, så vi ses inte face to face.
   Memma i sig gillar jag inte som sådan, men i de här kakorna var ju mängden inte så stor 🙂

   1. Jag har aldrig hört talas om memma. Eftersom det hör påsken till (säger google) kan man kanske köpa det här också. Ingen aning.

   2. Memma har jag försökt berätta om i Sverige i över 50 år , lite har gått fram så nu vet ett stort antal att man äter den till påsk(vi fuskar lite här i landet Finland för vi startar lite före påsk oftast ) och även HUR den äts med vissa tillbehör mm vet de allra flesta ., känner mej ganska säker på att det ordnar sig mellan länderna och att naturligtvis ingen kan göra nåt fel då man handskas med denna delikatess…Så ät memma om ni får tag på den i Sverige

   3. Memman finns i Sverige men kanske inte på alla orter och i alla affärer.
    Själv gillar jag inte memman som sådan, men som del av bakverk tycks den funka bra 😀

 4. Vilken trevlig granne. Hurra för henne.
  Det är mer folk på bilden nu än någonsin förr på dina bilder. 😂😉😷❤️

 5. Det är strängare restriktioner hos er i Finland än här i Sverige tror jag. Här kommer och går vi ännu som vi vill.Memma har jag hört talas om, men aldrig smakat memmekakor. Äldste sonens svärmor var åländska och de är mycket på Åland.
  Kram, Ingrid

  1. Ta och testa lite memma med t.ex. grädde om du kommer över sådan.
   Eller med mildare smak, blanda ner i något bakverk.
   Vi har det mycket strängt i Finland under corona, men jag tycker det är bra – alla tycker förstås inte lika.
   Kram!

 6. Fin bild från skeppsbron , duktig är du att ta foton , och ….jag ber om lov att någongång skicka en kopia till mina svenska vänner som flera känner till Lovisa och i dagsläget behöver uppmuntran ….PS glad om kakorna smakade ……

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.