Tack för solen!

Flera dagar efter varandra har vi haft soligt väder. Tack Gubben Gud för det!
Lite småkyligt är det, men det hör årstiden till.
Tacksam bara för att vi inte haft lonkero-grått väder och ihållande regn nu under tiden med corona-restriktioner.

Man får njuta av det lilla. Att det är ljust ute ännu vid 20-tiden och att solen bit för bit hittar sin väg in på min balkong. Om isoleringen pågår länge är ju balkongen hur som helst ändå en oas.
Nya tomatplantor är på gång. Jag hade först tänkt att jag inte tar mig an ett nytt tomatprojekt den här sommaren. Men sedan tänkte jag om.

Väninnan Pia driver upp plantorna,  med perfekt plats på ett stort fönsterbräde med sol flera timmar om dagen.

Tack för det ❤

12 reaktioner på ”Tack för solen!

 1. Så gott att solen börjar komma till din balkong. Då för du vårda tomterna lika bra som i fjor så det blir lika många.
  Håller på att rensa i diverse lådor och hittar lite spännande saker samt en massa som skall i soporna.
  Kram

 2. Svårt att låta bli plantor och odling när våren kommer. Jag är också så tacksam för att det är vår och för det fina vädret nu när Corona härjar. Då kan jag träffa brukare och patient utomhus eftersom jag inte får besöka boende eller sjukhus.

 3. Visst är det härligt med ljusa kvällar. Å stort GRATTIS till solen. Den visade sig väldigt litet hos oss. Det var faktiskt aprilväder med snö, hagel och regn. Fast här såg jag bara lite snö. Men minus två grader under dagen. Man kan ju hoppas att viruset fryser ihjäl då.

 4. Mysigt på din soliga balkong – fint med skuggorna!
  Kul att du och väninnan satsar på tomater i år igen 🙂 Jag odlar inte några från frö, men köper kanske ett par plantor lite längre fram 🙂
  Önskar dig en fin dag!
  Kram

  1. Ja, det kan ju bli en annorlunda sommar på många sätt om coronan fortsätter härja… så då är jag ändå mest hemma och kan ge kärlek till tomaterna 🙂
   Kram ❤

 5. Varje höst då mina tomater inte orkar bli mogna säger jag mig att jag inte ska försöka igen men så blir det aldrig. Nu har jag fått ryska tomater som ser väldigt konstiga ut och jag fick lite tomater på dom så jag sparade frö och nu står dom i söderfönstret och växer. Vi får se hur det går. Man vet aldrig. Kanske blir det en varm och solig sommar.Här snöar det och jag ska till tandläkaren.

  1. Ja, plantorna behöver ju mycket sol, gärna även värme – men jag fick ett sextiotal tomater förra säsongen på balkong i norrläge.
   Gödsel då och då, vatten och kärlek (prata med plantorna) varje dag 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.