Mumin tillbaka i lådan

Det gick betydligt fortare att bryta upp Muminpusslet på tusen bitar än det krävdes för att bygga ihop det. Men det var ändå ett ovanligt segt pussel med bitar som satt nästan som limmade mot varandra. Över en timme krävdes för att lossa bitarna från varandra.

Jag gör numera alltid så här. Låter pusslet ligga till påseende några dagar eller någon vecka. Men sedan vill jag ha mitt stora bord fritt att umgås vid.

Det uppstår en hel del damm då man bryter upp ett pussel.

Samtidigt som jag bröt upp pusslet lyssnade jag på regeringens beslut om att grundskolorna åter ska öppnas den 14 maj. Tänker att det faktiskt är skönt att inte ha barn och därmed inte behöva tänka, ska jag låta barnet gå till skolan eller ska vi bryta mot reglerna?

Det är redan nästan mörkt ute. Men någon fågel kvittrar där ute i högan sky. Underbart ❤ Jag kan höra ljudet genom mitt öppna vädringsfönster. En sådan sång!

En övervintrande pelargon fick en blomma i vintras. Nu får den snart en liten blomma till och en annan knopp trycker sig fram 🙂

Vi är många som har varit oroliga för vår bloggvän Svante i Sverige. Utan att gå in på närmare detaljer vill jag ändå skriva här att Anki tagit reda på att läget verkar vara stabilt även om Svante inte kunnat blogga de senaste dagarna. Tack Anki för omsorgen du och andra visat och för att du meddelade till mig det du vet om vår vän Svante ❤

8 reaktioner på ”Mumin tillbaka i lådan

 1. Blir det ett nytt pussel eller skall du vänta till hösten.
  Pelargoner är så fina och den sommar blomma jag tycker är tacksammast.
  Så skönt att Svantes frånvaro har fått en förklaring.
  Kram

 2. Jaså skolorna öppnas igen. Det förvånar mig faktiskt, men det blir säkert skönt för skolbarnen att få gå tillbaka till mera normala rutiner ändå. Känns säkert lite mera hoppfullt.
  Och härligt med pelargonen! 😃

  1. Ja, man talar om att inge hopp. Om barnen skulle återvända först i mitten av augusti hade de varit borta från skolan fem månader, vilket anses vara länge.
   Institutet för hälsa och välfärd har också bedömt att riskerna för barn och unga att insjukna är små, för att inte säga obefintliga – men… vem vet med säkerhet?

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.