Skyltsöndag, den 31 maj 2020

En bar i soliga Borgå.

I morgon får barer, restauranger och cafeterior åter öppna i Finland. Vissa restriktioner finns kvar, till exempel angående alkoholförsäljning. Den slutar klockan 22.
Detta fick några humorister i ett radioprogram att raljera kring klockslaget och coronan. Klockan 21.59 finns ingen risk för corona, men 22.01 finns faran där.

Allvarligt talat vet vi ju alla att omdömet kan börja svika hos folk om alkoholintaget är stort. Man kan också börja svaja och vingla, kanske rentav se dubbelt, så att det är svårt att hålla avstånd från folk 😀

BP håller i trådarna för utmaningen Skyltsöndag!

10 reaktioner på ”Skyltsöndag, den 31 maj 2020

 1. Igår kväll var nog många överförfriskade i min närhet. Ett gäng satt på gräsmattan och hade konferens och klarade sina strupar. På parken var det högljudd musik och jag tippar där var fler än 50.
  Så det borde vara klockslag i Sverige också 😀

 2. Kanske bra med en del restriktioner nu när mycket öppnar igen. Här i Stockholm tycker jag överlag det fungerar bra med avstånd på uteställen och man tar ju nu inte in mer än ca. hälften av vad man gjorde förr. Här har restaurangerna tider för stängning och som varierar lite på var de ligger.
  Trevlig kväll!

  1. Fint att det finns regler även där – ibland har det känts som att Sverige inte har några regler.
   Med distans och god handhygien kommer vi ganska långt, tror jag.

 3. Undrar hur mycket ”fun” man kan ha innan klockan 22:00 – hahaha:-) Det är ungefär samma sak som med grupper. 49 personer är okej, 51 är det inte. Å det är faktiskt inte så värst länge sedan att pubarna i England hade sin ”last call” klockan 23:00. Å då var Covid-19 inte ens påtänkt.

  Men härligt att ni får gå ut igen och njuta av mat och dryck till kl. 22:00 åtminstone.

  Tusen tack för din skylt och länken:-)

  1. Jo, 21.59 kan man ännu beställa men banne mig inte 22.01 😀
   Men jepp, det fanns tider då Alko inte var öppet på lördagar här och ännu 1998 då jag bodde i Sverige hade Systembolaget stängt på lördagar, vilket förvånade mig stort!
   Vi luckrade upp alkoholbestämmelserna tidigare i FIN, men nu är det nog åter rätt strängt här, i restaurangväg, vill säga.

 4. Det beror lite på hur det ses på det där med alkohol… Här stänger alkoholbutikerna alltid kl.22 också under karantäntiden. Dock stängdes aldrig dessa butiker helt. En av orsakerna var detta som min läkare till make förklarade: De som är beroende av alkoholen behövde få den för att helt enkelt inte drabbas av abstinens och behöva sjukvård, eftersom sjukhusen står i beredskap för Covid patienter. Kan låta grymt, men också sant om man tänker på det…. 🤔

  1. Alkoholbutiker – ja 😀 Vi har Alko, är aldrig öppet till 22 och inte får vi alkohol i vanliga affärer heller.
   Serveringen på krogarna fick ju förr pågå till 03 om de hade öppet till 04, eller ja, i alla fall till 2-tiden på natten.
   Nu slutar servering och försäljning kl. 22…

   1. Finns inget Alko här. Alkoholen är inte reglerad av staten, utan privatföretagare öppnar egna butiker och säljer alkohol. Detta varierar också mellan olika stater, men så fungerar det i Minnesota. Vissa butiker är öppna till kl.21 och andra till kl.22. I Wisconsin, grannstaten i öster, säljs alkohol var som helst. I matbutiker, bensinstationer, etc. Det känns lite märkligt…!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.