Lång arbetsdag, alla behöver stötta alla

Under en kort paus i jobbet fick jag skjuts till en av de lokala supermarketarna för att fylla på förrådet av mat och annat nödvändigt.

I dag var det slutspurt med en 44 sidor tjock tidning som är ett så kallat storspridningsnummer. Det går ut till även sådana hushåll som inte prenumererar på tidningen. En sådan här drive gör många tidningshus en gång i månaden. Nya Östis har kapacitet att göra det ungefär två gånger per år.

Det kräver stora insatser av många personer, allt från planering av artiklar till förverkligande av dem – att man skriver och fotograferar. Sedan ska texterna läsas och stiliseras, och efter det placeras ut på sidorna av layoutaren och färdiga sidor ska korrekturläsas. Utöver detta är annonsförsäljningen och den grafiska framställningen av dem viktig. Och detta är bara en del av en stor helhet som då det gäller produktion av en tidning.

I dag blir arbetsdagen ungefär tio, elva timmar lång då jag ännu ska följa kvällens fullmäktigemöte på distans. Lyckligtvis är det så här fullspäckade och krävande dagar bara en gång per månad.

I serien aldrig-fotat-förr-och-jag-hinner-inte-fotografera-annat-då-jag-bara-jobbar… Här kan man tanka bilen vid S-Market.

 

10 reaktioner på ”Lång arbetsdag, alla behöver stötta alla

 1. Den bensinmacken med två av mina favo färger och så det roliga namnet är helt i min smak!
  Tyckte att sådana dagar med en extra tjock tidning alltid var himla spännande. Man tröttnade liksom aldrig utan adrenalinet pumpade. Dagen efter var det alltid som en antiklimax och jättetråkigt.

 2. Ja, du har ett schema, som du har inbyggt i dig själv. Gäller att återhämta dig där emelllan.
  Vad skönt att få kunna handla per bil, det saknar jag. Jag har beställt ehandel tills på fredag, men den får jag dra hem/bära själv.
  Kram!

 3. Åkes syster var tillsammans med en journalist på en av gotlandstidningarna för många herrans år sedan, så han blev lite insatt i hur man arbetade på en tidningsredaktion. Han var väldigt imponerad över att det verkligen kunde komma ut en tidning sex dagar i veckan.
  Kram, Ingrid

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.