Överlag har jag långt tålamod

Två timmar i en god väns sällskap på en restaurang där det inte rådde trängsel gav mig ny styrka. Det här är efterrätten, och på bordet råkar även min penna med handsprit finnas 😀

Ja, överlag har jag långt tålamod och jag vill vara vän med alla. Försöker jobba konstruktivt och vara inkluderande. Men ibland måste jag som chef fatta otrevliga beslut. Jag kan inte fråga alla ”tycker du att det här är okay”, för då avancerar ingenting.

Mitt gummiband är alltså tänjbart och segt, men det kan brista. Och jag kan bli arg, fastän de som känner mig bra, sällan eller så gott som aldrig får se den sidan.

Senast som jag blev arg var då diskussioner gick helt överstyr i en grupp som jag modererar på Facebook. Folk tror att de har rätt att skriva vad som helst i yttrandefrihetens heliga namn. Men så enkelt är det inte. I den grupp som jag talar om skulle julefrid få råda, och snälla mot varandra ska vi vara året om.

Jag fick då bland annat frågan ”Får man inte vara av olika åsikt här?”. Klart att man får vara det! Men frågan är hur man uttrycker sig då man är av olika åsikt. Säger man till andra som inte tycker lika att de är imbecilla idioter, eller svarar man ”jag respekterar din åsikt, men tycker själv att…” osv.

Kvällens tanke:
Det finns dagar då jag säger ”nu orkar jag inte ta mer skit”. Och sedan går jag vidare.

 

18 reaktioner på ”Överlag har jag långt tålamod

 1. Tror nog att restaurangägaren hade varit gladare om det hade funnits fler gäster på plats. Men för er var det ju idealiskt såklart. En spritpenna – sådana har jag inte sett här, bara miniflaskor med handsprit.
  Nu ska du inte ta allt så personligt med ”nu orkar jag inte ta mer skit”. Hur ”kritiken” än är uttryckt så riktar sig den ju inte mot dig personligen gissar jag. Du är ju ”bara” moderator.
  Säger bara Facebook – suck!

  1. Det var inte kritiken via FB som fick Kvällens tanke att födas 🙂
   Det var helt andra saker, men allt kan jag inte skriva rakt ut i min blogg.
   Och det VAR fler gäster på plats, men folktomt just då som jag tog bilden, åter en gång 😀

 2. Jag blir också väldigt irriterad när jag läser respektlösa kommentarer framför allt på FB. Där är jag bara några få minuter per dag.
  Om jag vill att man respekterar min åsikt får jag själv respektera en motsats åsikt. Hur svårt kan det vara?

  1. Exakt. Vi ska respektera olika åsikter.
   Jag skulle inte längre vara med på FB om det inte var för att jag behöver det för jobbets skull.
   Man får tips där, hänger lite med i nyhetssvängen, och vi länkar våra nyheter och annat viktigt från tidningen där.
   Kram!

 3. Det är jobbigt med bråk, även om jag bråkar själv också. Men det har jag aldrig gjort på bloggen och ännu mindre på FB. Det senare är jag typ aldrig inne. Det är för mycket och jag har verkligen varken tålamod eller tid med allt som händer där. Jag vill inte heller bli grattad på min födelsedag bara för att man påmind. Kan inte människorna skriva upp själva för att de tycker om mig och vill gratta för det så kan de lika gärna låta bli. Därför tog jag bort detta möjligheten.
  Snyggt spritpenna. Varför finns det inte i SVERIGE? kan jag undra.

  1. Kanske pennor finns även på era apotek, kolla!
   Nä, bråk är inte kul – jag tycker att man inte borde behöva bråka och argumentera ens om man är av olika åsikt med nån.
   Man bara respekterar att okay, du tycker olika.
   Men många gillar att uppvigla till bråk och att reta andra mänskor, tyvärr.

 4. Det är det som blir så trist när man följer grupper, visst folk får ha en åsikt på alla vis, me kom med den då, och inte påhopp på någon annan.
  Vilken fin restaurang ni är på, och efterrätten vad säkert smarrig! 🙂

 5. Det är nog inte lätt att vara moderator för en facebookgrupp. Jag är med i några stycken och har förstått att det kan vara väldigt knepigt. Hur moderatorn än beter sig får hen skäll och åtminstone en av grupperna har bytt moderator flera gånger.
  Ha en skön nyårsafton och ett riktigt Gott Nytt År!
  Kram, Ingrid

  1. Precis, det är ett rätt otacksamt jobb. Men någon måste ha ansvar för en grupp, anser jag.
   Vår tidnings grupp vill vara en social mötesplats där alla trivs, men det betyder inte att man får skriva vad man vill 🙂
   Kramar till dig och gott nytt år!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.