Arbetsvy – trevlig tebjudning

Det är ett tag sedan jag visade bilder från ett jobbuppdrag 🙂 Det har i och för sig inte varit så många sådana på grund av corona heller. Mycket sköts på distans, via telefon osv.

Men idag arrangerades en pressträff då fyra företagare vill berätta om sina satsningar på te-dryckens dag som infaller lördagen den 6 februari här i Finland. Föreningen Teen Ystävät (Teets vänner) grundade dagen 2016.

Salta godbitar till teserveringen.

Det är inte ofta sådant här händer nuförtiden och det har inte bara med coronapandemin att göra. Det kom en tid då mycket sådant här klassades som mutor. Man fick inte bjuda journalister på nånting och förvänta sig att de skulle skriva nåt bra om en.

Lyckligtvis ges Nya Östis ut av en understödsförening och jag har som chefredaktör stor frihet att bestämma vad vi skriver om. En av tidningens uppgift är att skapa en känsla av gemenskap i bygden. Vi vill lyfta fram och peka på allt det positiva som finns.

Således skriver vi ibland om företag, både nya och etablerade. Personintervjuer, många namn och bilder på såväl vuxna som barn är viktigt. Läsarbilder, läsartexter och sportresultat från såväl knattetävlingar som från vuxenidrott. Allt som är riktigt lokalt och nära den lilla människan är innehåll vi prioriterar. Inget är för litet för att komma över vår nyhetströskel 🙂

22 reaktioner på ”Arbetsvy – trevlig tebjudning

 1. Har aldrig gillat te, men de salta bitarna skulle nog hitta ner i magen på mig. och sköljas ned med kaffe.
  Svante

  1. Det finns många olika tesorter i dag, jämfört med vad det fanns för kanske 20-30 år sedan.
   Men alla tesorter passar inte mig heller och kaffe klarar min mage inte av, tyvärr. Vågar dricka högst två koppar i månaden 🙂

   1. Kaffe slinker ner 2 till 3 muggar per dag, för det mesta Lövbergs Lila.
    Svante

 2. Alltså gränsen för ”mutor” i Sverige ligger på cirka €45, så snittarna klarar sig;-) Så gott det såg ut. Älskar sådant ”tilltugg”. En jättekul idé att bjuda in några journalister för att skriva om ”tesatsningen”.
  Jag gillar te i och för sig, fast mest lukten. Te doftar sååååå gott tycker jag. När jag är i England dricker jag bara te, dock utan mjölk;-)

  1. Jag sätter inte heller mjölk vare sig i kaffe eller i te 🙂
   Kaffe ska smaka kaffe utan socker, samma med te – men där kan jag använda honung i vissa fall.
   Kanske vi i Finland också har en gräns (en summa) för vad som räknas som mutor? Har inte hört om nån sån dock 🙂

 3. Så sugen jag blev på godsakerna. Mums.
  Tidningsvärlden och journalismen har förändrats mycket och mycket är inte som det var förr. Vad man får skrivas och sägas i en sammanhang och i en annan sammanhang.
  Vad är reklam? I en sammanhang går man yttra vissa saker och i en annan sammanhang säger man att det är reklam.

  1. Textreklam är vi i Finland ganska noga med, att man bör undvika. Det vill säga att nämna företags namn och koppla ihop det med sånt dom säljer osv.
   Men Nya Östis har en annan frihet att skriva om sådant då det är en förening som ger ut tidningen. Vi hör inte till Tidningarnas förbund osv.
   Däremot är det för oss viktigt att följa journalistiska etiska regler, sådant som handlar om att man inte baktalar mänskor, inte är rasistisk osv. Så här mycket förenklat sagt.

   1. Det är ju förbjudet 🚫 även här. MEN … när det gäller filmer, lyfta fram en författare med den nyskrivna boken, musiker och rent allmänt kultur, då kan man prata på tvären och höjden så mycket som helst. Och det är också reklam. Men och inte sällan är redan väletablerade som lyfts fram. Naturligtvis även nybörjare också. Helt klart att de får otroligt mycket gratis reklam. Medan om jag skulle bli inbjuden då får jag inte nämna mitt företagsnamn ens en gång. Jag måste lägga dyra pengar på att marknadsföra mitt.

   2. Bloggaren BP skrev här om att det finns nån gräns på 450 kronor i Sverige.
    Kostar det mer än det räknas det som muta.
    Jag har inte hört om sådana gränser i Finland, men lite te och några kakor ska väl vara okay.
    Och fem företag blev nämnda samtidigt, så det var inte bara EN som drog fördel av detta.

 4. Jag gillar te och numera finns så många olika smaker. Tilltuggen ser smarriga ut . Det är trevligt att tidningen skriver om små trevliga händelser.
  Kramar från oss

 5. Jag är en stor teälskare.
  Konstigt tankesätt för mutor, men känner igen den från Sverige. Support och uppmuntran till företag, varför inte. Speciellt viktigt på små ställen där man vill att folk ska handla lokalt och lokala produkter.
  Om man sedan får någon liten uppmuntran eller lite gott att äta för det, så är väl det bra.
  Ha en fin dag!

 6. Te dryckens dag vill jag också ha i Sverige. Jag älskar te. Framför allt örtteer och chaga. Har precis kollat. Den dagen finns inte här. Synd.
  Ser väldigt gott ut vad ni hade där på bordet.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.