Fina fönster, del 174

Skira spetsgardiner och övervintrande pelargoner. Kan det bli finare?
Jag får också hålla mig till fönster från hemorten då det inte verkar bli några resor inom de närmaste månaderna. Tror att jag kan få mitt vaccin först på hösten. Få se! Långsamt går det. Finland, och Lovisa med omnejd, får så få vaccindoser i veckan.

På Facebook dyker det då och då upp minnesbilder från si och så många år tillbaka. I dag visades en sex år gammal bild från en loppmarknad där jag sålde bland annat inbundna böcker.

Att jag orkade hålla på! Men det var bra terapi efter skilsmässan, jag sålde i flera omgångar. 2014 flyttade jag ju från en fyra till en trerummare, ett år senare till en tvårummare och 2017 kom jag till den lilla tvåa jag har i dag på drygt 51 kvadratmeter. Så det har varit ett måste att göra sig av med saker, men det har bara varit skönt 🙂

18 reaktioner på ”Fina fönster, del 174

 1. Inte undra på att du har ont i ett knä, som har flyttat så mycket de sista åren.
  Svante

  1. Hahaa – ja 🙂 Nå, det är inte jag som har burit sakerna, har anlitat flyttföretag alla gånger. Knäet skadade jag för snart fyrtio år sedan och slitage efter det gör sitt, både på grund av idrott och nu kanske även pga övervikt.

   1. Hittills har jag fått flytta själv, men nästa gång det blir flytt blir det i träfracken. Jag kommer inte att orka en gång till.
    Svante

   2. Jag hoppas också få bo kvar här tills jag stupar. Om det inte ges något annat, minst lika bra eller bättre alternativ innan.
    Flyttföretag blir det även då, i så fall.

 2. Ett vackert fönstet med den tunna gardinen.
  Det är skönt om någon vill köpa eller överta det man inte har plats med. Brukar lämna en del till Erikshjälpen.
  Snöiga kramar från oss

 3. Det är alltid bättre att ge bort än att slänga. Det man själv inte vill ha längre kan någon annan göra glad. Om inte… kan man slänga det sedan.
  Fint fönster! Hoppas det går fort att kunna ha pelargoner ute på balkongen igen. Kram!

 4. Grattis till dina övervintrade pelargonen:-) Bra jobbat där. Ja tänk vad man orkade med när man var yngre. Då fanns hur mycket tid som helst för heltidsjobb, olika hobbys och familjeliv. Hur hann man? Det frågar jag mig ofta…

  1. De här pelargonerna finns inte hos mig – de finns på en restaurang i stan 🙂
   Mina övervintrade är mindre än de här, men jag har lyckats med två stycken ganska bra.

 5. Förhoppningsvis trappas takten på vaccineringen upp då mera vaccin börjar komma in till Finland. Jag såg idag att snart har tio procent fått åtminstone en dos. Det går framåt, men tydligen långsamt. Här i Minnesota ligger vi på 20 procent, eller kring en miljon invånare som vaccinerats i dagens läge. Mera vaccin har kommit till delstaten, så det går snabbare nu. Det är jobbigt att ha tålamod. Jag är för ung och för frisk för vaccinet, så jag ligger nog längst ner på listan. Bara att vänta….
  Hoppas att din vaccinering sker före hösten. Har din mamma blivit vaccinerad ännu?

  1. Ja, det går jättelångsamt med vaccinen – kommer så få doser. Men nu verkar lite fler vara på väg och EU lär ha godkänt det amerikanska Johnsson(?)-vaccinet också.
   Då kanske det börjar gå undan, och man lär behöva bara en dos av det.
   Jag är inte helt ung och frisk men hör ändå inte till någon extrem riskgrupp så jag lär nog också få vänta. Tålamod har man minsann lärt sig ha och få under det senaste året 🙂
   Min mamma fick sitt första vaccin i onsdags, följande ska hon få den andra juni.

 6. Så vackert fönster. Det saknar jag i UK. Här är det ingen som bryr sig om hur det ser ut varken inifrån eller utifrån. Jättetråkiga fönster.
  Ja, det var ett flyttande.
  Hemskt om det ska dröja så länge med vaccinet för dig.

  1. På något sätt anpassar man sig till allt och har tålamod – men klart att det skulle kännas bra om det gick att få ett pålitligt vaccin redan inför sommaren.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.