Lönar sig inte att köpa lott i dag?

Jag har försökt få tag på dessa kassetter, med enbart svart färg, från flera affärer. I dag hittade jag EN, den sista i en av våra lokala butiker. Någon sade någon gång att vi går mot ett papperslöst samhälle, alltså där allt är elektroniskt. Men tillsvidare vill bokföringen, både för mitt eget företag och för Nya Östis, ha papperskopior. Vilket betyder att jag låter skriva ut en ansenlig mängd papper varje månad.

Leveransen av de här kassetterna lär också ha stött på olika problem. Vet inte om de har med Suezkanalen att göra, för problemen har funnits länge. Många fraktar mest munskydd nuförtiden…

Jag vill inte köpa en ny skrivare eftersom den jag har är bara tre år gammal. Laserskrivare behöver inte små färgkassetter, men som sagt, vill inte leva enligt slit-och-släng-kultur. Dessutom är det så att om färgkassetten är slut funkar inte den svartvita även om den har färg kvar, och tvärtom.

Nu klarar jag mig ändå en dryg månad framöver.

Tänker bara att då jag hade sådan tur att
a) affären jag gick till var öppen just då
b) jag fick den sista färgkassetten
kanske jag inte ska köpa en lott eller spela på Lotto denna vecka? Å andra sidan, varför inte? Kanske man kan har tur flera gånger samma dag?

Igår hade jag mycket jobb som vanligt, så även i dag. Därför blir det avkoppling med pussel som gäller i något skede. Fick en del av ramen klar i går.

21 reaktioner på ”Lönar sig inte att köpa lott i dag?

 1. Jag använder samma färgkasetter, som du till min Canon skrivare TS3150. Det blir nog en sväng till Ljusdal imorgon, och leta färg till skrivaren. Jag kan ju passa på att lämna deklarationen samtidigt.
  Svante

   1. Jag fick besöka 2 affärer för att få tag på den färg behållaren jag har i skrivaren nu. Så det kanske inte finns några alls den här gången. Min skrivare är bara 2 år gammal.
    Svante

   2. Hos mig går det åt färg och svart i massor, även om jag väljer bort fyrfärg – jag måste skriva ut så många fakturor på papper för mitt eget företags och tidningens räkning.

   3. Jag använder skrivaren till att skriva ut en del bilder, men för det mesta får skrivaren vara ifred. Färgen är ju dyr, och räcker inte till många A4 foton.
    Svante

   4. Jag har alldeles nyss satt i en XL patron i skrivaren så jag tror jag klarar mig till på tisdag.
    Svante

   5. XL patronerna är de enda som räcker en liten stund mer en de små.
    Svante

 2. Behöver också en ny. Det blir skriverier och kopior snart. Betalar skatt i två länder och då blir det många kopior hit och dit. Får kolla nästa gång jag är på stan.
  Du får testa om man kan ha tur flera gånger samma dag 😀 Kram!

 3. Har du försökt att köpa färgkassetter på nätet. Jag menar om din skrivare bara är tre år gammal så är det ju en nyare modell och färgpatroner borde finnas på flera nätsajter.

 4. Vilken tur du hade! Klart du hade bort testa att köpa en lott också, när du nu hade en turdag.
  Ha en skön kväll!
  Kram, Ingrid

 5. Jag har samma problem med bläckpatronerna. Det finns sällan. och alltid ska behöva gå två gånger för att få köpa det. Först beställa då de inte har det, fast det borde finnas, och sen för att hämta. Visserligen är min skrivare 20 år gammal men fungerar som en klocka. Och känner inte heller att jag vill byta ut den.

  1. Man blir så trött på slit och släng… fastän min skrivare inte är gammal och just därför vill jag INTE byta ut den.
   Jag vill kunna köpa patroner!
   Är av samma åsikt som du, med andra ord 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.