Nyser, snorar och ”gråter”

I natt började jag nysa alldeles förfärligt. Var tvungen att snyta mig flera gånger. ”Snoret” är dock genomskinligt och rinner lätt. Antar att det här är något slag av lindrig variant av biverkningar av Moderna-vaccinet mot covid-19 som jag fick i går. Nysningar, torrhosta och rinnande ögon – det har fortsatt hela denna dag.

Armen, och platsen där sticket gavs, är ömt vid beröring och något styv. Men inget värre där heller.

Får följa upp det här och hoppas att symptomen går om inom några dagar. Att jag inte får feber som håller i länge osv.

Jag har inte på många år tagit influensavaccin, eftersom jag blev sjukare av dem än utan dem…
Jag har också ställt mig tveksam till detta vaccin mot covid-19. Men så har jag låtit mig övertalas. Covid-19 är ingen vanlig säsongsinfluensa. Det blir liksom att välja mellan att drabbas av covid-19 eller av de biverkningar vaccinet kan ge…

Pioner som jag köpte från en affär igår. Klippte av stjälkarna och fick nytt liv i blommorna. Hoppas att de har kraft att slå ut 🙂 ❤

32 reaktioner på ”Nyser, snorar och ”gråter”

 1. Hoppas att det inte blir värre sköt om dig ha en fin helg ,pionerna är fina min favorit

 2. Hoppas du kryar på dig snart 👍 och att det inte beror på sprutan du tog.
  Ta hand dom dig och prioritera dig själv nu

 3. Jag pratade med en väninna som också fått Modernas vaccin och hon fick feber och var riktigt dålig i ett par dagar och armen var alldeles svullen och öm, men nu är hon pigg och glad igen.
  Krya på dig!

 4. Illa, men om det inte bli värre så ska du får vara ”nöjd” med biverkningarna. Håller verkligen tummarna att du fort bli bättre. Har hört att lindriga biverkningar håller i sig i ett dygn och kommer i de flesta fall endast efter första dosen.

  1. Tvekade länge inför detta covid-19 vaccin men då så många säger att covid inte är en vanlig säsongsinfluensa tog jag vaccinet. Hoppas nu på tämligen lätta biverkningar.

 5. Hoppas du kryat på dig när du läser detta. Den vanliga influensan är ju, som du vet, ett helt annat virus, så vaccinen är därför också helt annorlunda. Jag reagerade aldrig mot det vanliga influensa vaccinet, men mot Johnson och Johnson reagerade jag minsann.

  1. Jag blev nästan alltid på något sätt sjuk efter influensavaccinen förr, och slutade sedan ta dem – och varit frisk mestadels under fem år. Ett par lindriga förkylningar har jag haft. De här biverkningarna går ännu an, att frysa lite, ha ömt i axeln, och i går något som påminde om snuva – det känns ganska lagom och okay. Blev du mycket sjuk efter Johnson & Johnson?

   1. Nej, jag räknande inte biverkningarna som mycket sjuk. Jag behövde aldrig ngn vård utanför hemmet. Frossa och värk i kroppen i ganska exakt 24 timmar och sedan lugnade det hela ner sig. 😃

 6. Redan pioner 😯Det var tidigt.
  Hoppas att du kryar dig. Jag undrar vad alla dessa reaktioner beror på. Jag kolla de runt men har inte fått svar. Vissa får ingen reaktion alls som min kollega och hennes syster. Jag själv fick rätt så besvärligt i armen som jag fick sprutan i, bärkraften på samma kväll var nära med noll, men på morgonen dagen efter var armen min sig själv igen. En av mina kunder berättade att hon var så dålig att hennes man fick bära ut henne till toaletten när hon behövde gå dit.

  1. Ja, man kan verkligen undra vad reaktionerna beror på. Vi är alla så olika som individer, det är förstås en orsak.
   En del känner knappt nåt mer än att stickområdet är ömt eller armen styv. Andra blir förkylda, får frossa och feber.

   1. Första dagen efter vaccinet var värst, andra dagen hade jag en del symptom och tredje dagen kände jag mig inte heller som mig själv.
    Men efter det har allt känts bra igen.

   2. Biverkningarna beror på kroppens immunförsvar berättade Läkarmaken. Han berättade också att man ännu inte vet om immunförsvaret reagerar på själva medicinen i vaccinet som skall förhindra insjukning i Covid-19 eller om det är ngt av de andra ingredienserna i vaccinet som gör att immunförsvaret kan reagera så kraftigt. Forskningen fortsätter…..

   3. Tack för infot, jag är intresserad av allt vad din make har att säga kring detta.
    Det är bra att forskningen hela tiden fortsätter, vi kan inte veta allt på förhand – men ovissheten gör ju folk tveksamma och rädda.
    Fick ändå höra så mycket om att det är värre att få covid-19 än vissa biverkningar, och min mamma önskade att jag skulle ta vaccinet, så det blev så.

 7. Hoppas att du är bra idag! Många får lättare symptom när de får vaccin, det är helt naturligt men går över snabbt.

  1. Tack – låter trösterikt med dina ord. Jo, jag känner mig bättre idag, tre dagar efter vaccinet. Lördagen var värst med snor, nysningar och rinnande ögon. Söndagen sisådär, lite trött. I dag har det gått hyfsat!

 8. Hoppas att du mår bättre nu. Jag fick lite sjukdomskänsla de första dygnen men sen fick jag nog en senare reaktion då jag blev totalt kraftlös och hade svårt med andningen och lätt feber i några dygn.
  Det finns ju inte mycket alternativ om vi ska få stopp på pandemin. Vi vill kunna träffa våra barnbarn. Och makens arbetskamrat dog, bland många andra.

  1. Så sorgligt med alla som gått bort i covid-19 eller sviterna därav…
   Ja, om vaccinet hjälper så tar man det och får stå ut med en del biverkningar.
   Jag mår bättre nu, nästan som innan vaccinet.
   Är dock lite orolig för hur jag ska må efter andra vaccinet den 30 juli, men det är lång tid dit.

   1. Dottern som är läkare säger att man reagerar starkare på andra sprutan eftersom man då har antikroppar. Hon själv blev ordentligt dålig efter sin spruta eftersom hon hade covid före jul.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.