+26 ännu på kvällen igår

… och +30 i skuggan i dag då jag tog mamma till affären. Skulle sedan hämta mat från Skeppsbron, i hopp om att få take away. Men det fanns ingen P-plats för bilen på ett avstånd som hade känts okay att promenera med två matportioner i famnen.

Bilden tog jag i går, också på Skeppsbro-området, där jag var med Barbro och Nina på några glas vin. Ännu vid tiotiden på kvällen var det +26 grader varmt.

Det enda som oroar lite är att smittspridningen av corona och deltavarianten ökar, mest bland unga personer… men inte går ju vi äldre säkra heller. Folk firar semester på hemmaplan, det är massor av människor i rörelse i Lovisa. Bra så, med tanke på företagens överlevnad. Men som sagt, lite oroande också med många fester och evenemang.

I regionen där jag bor har vi övergått till epidemins accelerationsfas. Risk finns för att det blir begränsningar för sammankomster igen.

12 reaktioner på ”+26 ännu på kvällen igår

 1. För mig gick hyfsat bra under pandemin. Det var färre kunder men tillräckligt många för att klara mig. Men nu har tvärdött. Jag börjar känna oro. Telefonen helt tyst. Var tvungen att använda checkkrediten första gången sen jag öppnade. Och ser inte lösning för närvarande. Nu är jag ledigt 4 dagar istället för det vanliga 3, men egentligen skulle jag klara alla på en och samma dag.
  Sånt räknade så klart inte politikerna med. Börjat ta av besparingen. 😩

  1. 😥 ledsen för din skull…
   Men vad kan man göra? Folk är rädda och försiktiga.
   Pandemin har också lett till att vissa mist jobbet eller har lägre inkomster och då unnar man sig inte hårvård, massage osv.

   1. Säkert så. Men skönhetssalonger har rullat även krigstider också då det var det enda kvinnor kunna unna sig i trista tider.
    Jag kanske klarar mig 2 kvartal till om inte kunder kommer tillbaka. Svårigheten är att uppsägningstiden är 9 månader. Om jag säger upp mig nu och börjar gå bra igen då förlorar jag kontraktet. Om jag inte säger upp mig då står jag där kanske utan inkomster. Väldigt svår nöt att knäcka.

 2. Vi har samma väderlek här. Jag bara njuter;-)
  Ja, i England och i Spanien har ju coronafallen också ökat igen och restriktionerna skärpts igen. Den pandemin är absolut inte över, och det är bara en tidsfråga till restriktionerna även skärps i Sverige. Här beter sig alla också som om Covid-19 är ett minne blot, och det kommer straffa sig såklart. Det gäller även storpublik på Wembley i England…

  1. Ja, på grund av fotbollsmatcherna med fullsatta stadion sprids smittan. Folk skriker så mycket där och det kramas hejvilt.
   Pandemin är inte över. Vi måste lära oss leva med covid och troligen måste vi ta vaccin varje år.

 3. Trots att jag fått båda sprutorna är jag försiktig. Men det är massor med folk på stan och i butikerna. Var hos tandläkaren i torsdags och då såg jag det.
  Kramar från oss

  1. Nej, och jag har inte ännu fått min andra spruta så jag har nog inte tänkt resa den här hösten heller.
   Få se OM och NÄR jag överhuvudtaget reser igen. Kanske till Sverige och Norge bara 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.