Våffeldag och officiellt även Finlands gråaste dag

Otroligt goda våfflor på restaurang Kapellet i Lovisa. Rekommenderas varmt! Det finns salta alternativ med laxröra, renskav eller svamp. Och så finns det söta varianter.

Trevligt att sitta i goda vänners lag och att kunna glömma sånt som skaver lite, och fram för allt att ha ledigt från jobbet en dag.

Officiellt kallas den 13 november ”Suomen harmain päivä” – Finlands gråaste dag. Lonkerodagen. Det är mig veterligen Hartwall som gör drycken Original long drink som i marknadsföringssyfte döpt en dag till den gråaste i Finland. Och ofta är det ju den här tiden på året jämngrått, exakt så som även denna long drink är 🙂

14 reaktioner på ”Våffeldag och officiellt även Finlands gråaste dag

 1. Det är en väldigt grå dag här också och inte har jag några såna där goda våfflor, men nu ska jag gå och koka mig en kopp kaffe i alla fall.
  Trevlig helg!
  Kram Ingrid

 2. Då är det även Sveriges gråaste dag. I alla fall i mina trakter. Det är alltid häpnadsväckande vad företagen hittar på för att sälja. Ha en trevlig kväll också, kram!

 3. Våfflan med matig tillbehör – underbart! Äntligen någon som tänker på oss som inte gillar sötsaker. Grått var det här också, men då regnet med tunga svartaregnmoln uteblev var det absolut inte årets tråkigaste dag här. Måste kolla om vi har en sådan ”bemärkelsedag” här i Sverige.
  Drinken eller rättare sagt färgen på burken var väldigt tilltalande.

  1. Ja, alltid vill man ju inte ha något sött. Det hade också satsats på smeten, att våfflan var så hälsosam som den nu kan vara 🙂
   Det grå vädret gör att jag allt oftare känner mig låg på hösten.

 4. Trevligt med lite gott i goda vänners lag. Minns att du har skrivit om Lonkero tidigare. Grått även här, så jag bestämde mig för att göra ett färggrant retrospektivt inlägg. Om jag orkar.

   1. Sånt är bra om man är flera. Det blir onödigt mycket jobb och våfflor om man vill bara en eller två. Inte värt det. Enklare att köpa färdigt på nån våffelställe.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.