Det är långt till fastlagsdagen

Men jag skulle köpa en fastlagsbulle hos Hardom Bröd i dag. Hade mina aningar att jag kom för sent då jag var där cirka halv tre. Jepp, allt slutsålt. Sånt som är gott och lokalt producerat går fort åt och bra så! Nytt försök kanske imorgon.

Bageriet har utvidgat lite, inte helt färdigt byggt ännu, men snart.

Jag hade tänkt ta en bild av bullen och skriva om mandelmassan, men sedan kom jag på att det var MARSIPAN som Orsakullan frågar om i dag. ”Marsipanens dag, äter du marsipan?” Alltså, inte mandelmassans dag 🤣 Men jo, jag äter marsipan ibland. Några stora mängder vill man ju inte ha, men finns det på en princesstårta eller i en pralin, så visst äter jag det!

18 reaktioner på ”Det är långt till fastlagsdagen

 1. Synd att du inte fick tag i fastlagsbulle. Jag har ätit den första idag och det var gott. Äter marsipan i godis eller kakor.
  Kramar från oss

 2. Jag har inte haft en tanke på semlor ännu och såg inga när jag var på Konsum i dag, men givetvis fanns de där. Jag kan inte tänka mig annat. Ännu väntar jag några veckor innan festandet på semlor med varm mjölk står på menyn.
  Kram, Ingrid

 3. Bäst att du hänger på låset imorgon bitti då. Vet inte om de finska semlorna smakar som de svenska, men idag finns ju hur många varianter som helst. Både med varierande deg och smaksatt grädde/gegga. Mandelmassan är för det mesta alldeles för sötsliskig så jag hoppar semlor. Gillar inte marsipan heller. Så tråkig är jag;-)

  1. Du är inte alls tråkig – du är du och bra så 🙂
   Vi har inte många varianter av semlor här, men jag tror de kommer med åren.
   Jag har en beställning på en semla där så jag ska nog hämta den!

 4. Mm… Båda e gott… Jag brukar köpa ”dammsugare” nån gång då jag blir riktigt snål på marsipan…och fastlagsbulle m mandelmassa ska det vara, helst egna hemgjorda men det går nog bra med en köpis oxå, såvida det faktiskt är mandelmassa i den, och inte ngn annan söt sörsel

   1. Det gick först NU upp för mig att du bor i Österbotten, Finland – läste det under fliken OM hos dig.
    Jag har så många besökare från Sverige att jag ibland tar för givet att ”alla” som skriver på svenska är därifrån.

   2. Visst får jag en del kommentarer från Finland, av andra bloggare och av vänner.
    Men mest från Sverige, där det tycks vara vanligt att diskutera och kommentera via bloggar.
    Jag tror att många läser i Finland, men inte så gärna ger sig till känna via kommentarer 🙂

 5. I år skall jag baka fastlagsbullar och introducera dessa till barnen! Aldrig ens tänkt på detta. Knäck har jag kokat till dem, eftersom det var ngt vi alltid hade på Fastlagstisdagen som barn, men aldrig bullorna. tack för tipset!
  Dock blir mina utan mandelmassa. tycker verkligen inte om den!
  Marsipan är jag inte vidare förtjust i heller, men prinsesstårta är gott… Hoppas du lyckas få tag i en god bulle! 😃

   1. Jodå. Absolut vispad grädde! 😋
    Vårt hem är nog en blandning av både Finland och USA skulle jag vilja påstå….🇫🇮🇺🇸

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.