Äntligen, en snöhög forslades bort

💪😂

Ett av mina ”största problem” har utgjorts av Den Stora Snöhögen som upptagit ett par eller tre p-platser. Jag som inte har P-plats på gården ska alltid försöka hitta någon på gatan. Pliktskyldigt har jag flyttat bilen nästan alla dagar, putsat det jag själv kunnat putsa, så att snöröjarna med sina fordon ska ha plats att snurra runt.

Även om jag hade en plats på gården skulle jag ha ungefär samma dilemma. Bilen måste putsas fri från snö för att inte se ut som en iglo, och de som putsar vår gård måste kunna göra det utan att där står igensnöade bilar för jämnan. Så hur man än vänder sig har man rumpan bakåt.

Har pusslat i dag. Lyssnat på nyheterna och bra uttalanden av vår utrikesminister Pekka Haavisto i frågor som berör Nato, Ukraina och Ryssland. Läget där oroar ju många, freden i Europa känns instabil.

Men vad annat kan man än ta en dag i taget? Vem lyssnar på mig om jag säger ”sluta bråka”. Problematiken är mer invecklad än så.

I min lilla, tillsvidare trygga värld – där jag även isolerar mig från omikronvariantens framfart så gott jag kan – ska jag ikväll kolla de nyaste avsnittet av Mandelmanns gård på Sveriges TV4 ❤

14 reaktioner på ”Äntligen, en snöhög forslades bort

 1. Snöhögar ställer till problem. Jag är så glad att jag har garage. Det är mycket oro i Europa just nu och det känns inte bra.
  Skall också titta på Mandelmans och bli lite glad.
  Kramar från oss

  1. Ja, snöhögar är ju minsta problemet då man jämför med läget i Europa och annanstans i världen.
   Men vi tar en dag i taget och låter Mandelmanns glädja oss ❤
   Varma kramar!

 2. Vilken underbar tanke att du säger åt de styrande i världen att sluta bråka och det visar sig att de slutar 😍
  Nuförtiden, utan vare sig hus eller bil, kommer jag på mig med att njuta av snömängderna. För jag minns alltför väl hur tufft det var att skotta fram och skrapa bilen och att få undan snön utanför radhuset. Känner ofta en lättnad över hur bra jag har det nu.

  1. Jag hade inte bil under några år. Äger inte heller den här jag har nu. Lånar den och betalar driftskostnader m.m. Men mycket jobb har det varit. Har den mest nu för att kunna hjälpa min snart 88 år gamla mor och avlasta min syster med det jobbet.

 3. Det var ju bra att de forslade bort snön och röjde på gården. För annars hade du haft en översvämning på halsen med plusgrader imorgon.
  Du verkar ha haft en relativt lugn dag. Bra där!
  Har inte följt mötet i Genève, för där träffas väl några länder för att förhandla om Ukraina. Det märkliga är väl att landet man ”förhandlar om” inte ens är med på mötet…

 4. Jag har med flit slarvat med nyheterna på sistone. För mycket elände… Borde absolut uppdatera mig vad gäller Ukraina och Ryssland ser jag…
  Era snömängder är imponerande! Hos oss skulle du ( och inte ngn annan heller för den delen!) inte få stå parkerad på gatan då snöröjningen pågår. Då kommer bogseringsbilen och bogserar bort din bil till en skild parkeringsplats för detta ändamål plus att du/föraren/ägaren får en böteslapp. Detta gäller alltså här i Tvillingstäderna och gatuparkering på vintern. Knepigt värre kan det bli!

  1. Jo, man orkar inte med allt elände – hela tiden… det är helt bra att ta paus ibland.
   Tur att jag inte bor i Tvillingstäderna 😂, men ändå har jag flyttat bilen så gott som varje dag just för att de ska kunna röja 🙂
   Många bilar har man dessvärre sett här som blivit helt igenskottade, det krävs spadar och kanske järnspett för att få dem bort!

 5. I år har vi sluppit allt vad snöhögar heter, lite snö har vi nu fått tre gånger efter jul men det täcker knappt backen och sen har vi lite istappar här och där..
  Corona läget ja det känns hemskt det verkar ju bara bli värre och värre för varje dag..jag undrar hur och om det kommer att ta slut någon gång..
  och hittills har jag bara haft eländet en gång och nu har jag tagit min tredje spruta så hoppas på en mild variant om jag nu skulle få det igen..

  Och freden i Europa det går inte att komma ifrån att dessa balkanländer alltid ställer till med bråk tjafs och obehag.. känns inget vidare att bo så nära dom..
  Det verkar vara deras livsluft att hela tiden ställa till med saker och ting..

  Man får känslan av omogna småpojkar som står och skriker till varann ni får inte leka på våran gård..🤔

  Hoppas i alla fall på att vi slipper bli inblandade i deras skit..

  Kram Nicki 🤗

  1. Vi tvingas tyvärr säkert leva med coronan minst ett halvår till. Jag hörde någon tala om tre år, då det började våren 2020.
   Det ville man ju absolut inte tro då… men inte omöjligt att det är sant.
   Ja, ibland lite nog som ett bråk i sandlådan där pojkarna slår varann med spade i huvet… tyvärr är det ju värre än så mellan vissa makthavare.
   Barn beter sig bättre än dem ❤
   Kram!

 6. Så bra att de forslar bort en del snö, det måste ju finnas plats när det kommer mer.
  Ja, det är lite läskigt nu med hur det ser ut med läget i Ukraina och därmed kanske för hela Europa … vet inte vad man ska tro.
  Kram

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.