Ditt och datt, och favoritaccessoar

Frågan för den 12 januari i boken ”En fråga om dagen” handlar om favoritaccessoaren.
Jag använder sällan smycken numera, men vill jag bära ett är det ett halsband som min systers son, min gudson Conny, valde till mig då han var barn. Jag vet inte ens om han minns det själv, att han valde ut just detta smycke. Hans mamma hade frågat ”Vilket smycke ska vi välja till Tita-moster?”
Jag hade kanske födelsedag på kommande då. Och Tiiiiita är mitt smeknamn 🙂

Jag har fått det här berättat för mig så jag vet inte hur ordagrant och rätt jag kan återge den här händelsen. Men Conny hade pekat på ett smycke och sagt ”det där”. Jag vet inte hur stor hans entusiasm var 😂, för då jag tänker efter att ett barn ska välja ett smycke till en moster, kanske det inte är den mest intressanta uppgiften.

Men med handen på hjärtat. Han träffade rätt. Hängsmycket är HELT i min smak och mycket viktigt för mig.

Det har blivit mildare ute. Plus en grad nu. Såg på tv att det var verkligt oväder i Sveriges Storliden. Blixthalka, underkylt regn, blåst. Och blir det kallt där sägs det att det kan komma en meter snö! Oh my God… världen är verkligen rätt märklig nuförtiden.

23 reaktioner på ”Ditt och datt, och favoritaccessoar

 1. Förstår att du tycker om smycket för det är vackert. Använder inte smycken numera. Vädret i norra Sverige är tydligen kaos men hoppas vi slipper det. Det är plus och lätt duggregn.
  Kramar från oss

 2. Det fina halsbandet borde väl ha några år på nacken. Jag menar Conny spelar ju innebandy i Tor om jag inte minns fel. Så kul att du fortfarande gillar halsbandet som är tidlöst. Att ”stuket” är helt ditt är det ingen tvekan om. Kul att få veta att ditt smeknamn är Tiiiita:-)

 3. Fint smycke, och barn vet nog vad som passar till var och en, har jag märkt här hos oss oxå. Själv använder jag inga smycken sen 2 år tillbaka då vi fick ett till barnbarn, de små har en tendens att hitta allt, och dra i allt, så småningom kan jag väl börja använda mera smycken. Inte för att jag är så brydd i smycken…

  1. Jag hade många ringar förr, på flera fingrar. I dag använder jag inga alls och vigselringen togs ju dessvärre bort då maken ville skiljas för sju år sedan.
   Använder inte ofta hängsmycken heller, men då jag har ett, är det ofta det här ❤

   1. 🤗 Ringar har aldrig varit min grej. Har bara förlovn. ringen. Första fr 1981, men sambons blev stulen i slutet på – 90 talet då han hade tagit av den sålänge han tränade på gym, o glömde bort det, så när han kom på det så var den borta. Vi köpte nya för ca 6 år sen, för min var ändå så sliten och för liten. Men vi har samma datum som då det begav sej. Exakt likadanna ringar fanns inte mera att fås men rätt nära kom vi. Jag har ett halsband jag gillar som jag fick till en Morsdag men alla fyra barnens namn ingraverat i o varje namn har en färgad sten bredvid o smycket är i form av ett hjärta

   2. Kan hända. Min hade blivit förstorad, förminskad förstorad, och åter en gång förminskad o var allmänt nött, men de var av branschen kvalité så om inte mannens inte blivit bortkommen hade jag antagligen förstorat den igen… Men nu fick vår förstfödda ta den som ett minne, då vi köpte nya.

 4. Det är ett fint smycke. Han valde nog det som han tyckte mest om helt enkelt.
  Jag bär alltid ett halsband i silver med en berlock som föreställer ett träd. Utformad lite som Yggdrasil. Det fick jag av mina söner som vet att jag älskar träd.
  Kram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.