Trees on Tuesdays och Lovisavy

Vi har tydligen körsbärsblom även i Lovisa, alldeles intill huset där jag bor 🤣 Inte lika överdådigt som i Kungsträdgården i Stockholm, men så är ju Lovisa också ”bara” en liten Drottningsstad ❤

Så vackert, så vackert – allt detta som Skaparen skapat. Och jag hoppas såväl humlor som bin och andra insekter hittar hit. In på min balkong eller in till min bostad behöver de inte komma, men här ute får de surra på!
Det har börjat grönska även hos oss. En av buskarna intill rådhuset, men fråga inte mig vilket trädslag det här är. Jag är inte bra på sånt 🙂
En av glasskioskerna i stan, Il Duos italienska glass. Klockan var 17 då jag tog en promenad, så det är inte så här folktomt annars.

19 reaktioner på ”Trees on Tuesdays och Lovisavy

 1. Ljuvliga bilder från Lovisa:-) Å du fick ju med ett barn vid glasskiosken, inte illa;-) Sedan gillar jag den gula bilden bakom kiosken- Ser ut som ett fantasifullt cykelställ.

  PS. Du är lika duktig som jag vad gäller växter och träd;-) DS.

  1. Ja, vi känner väl igen granar och björkar och kanske lönn och ek – men ofta är jag tveksam då det kommer till andra trädarter som ask, alm, lind, hägg osv.
   Vad gäller Lovisabilderna – jag kämpar på! 😂

 2. Precis, körsbärsblommor är ljuvliga. Mitt träd här i byn har de beskurit ordentligt men jag kom ändå åt en blomma. Nu regnar det här. Hoppas det håller i sig ett tag och sedan vill jag se naturen att explodera 😀 Kram!

 3. Härliga vårtecken hos dig med på din blogg!
  Inga glass kiosker hos oss- tyvärr. Däremot glassbil som åker omkring…..

 4. Det är en älskvärd blomning. Men just igår funderade över att körsbärsbloms hajpen kom med när dagens moderna kameror kom. Förr var ju ingen trängsel vid blomningen runt träden och upplagda fotograferingar med allehanda uppställningar, från bröllopsbilder till dans m.m.

   1. Jag hade arbetsplats i en bank där så jag brukade gena ju Kungsträdgården. Det var inga tumult då runt blomningen.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.