Tänkvärt om allt möjligt

Mycket bra analys av Torbjörn Kevin i dagens Hufvudstadsbladet. Bakom betalmur dock för dig som inte prenumererar på någon av KSF-Medias tidningar.

Jag blir själv allt mer trött med allt käbbel i olika valdebatter. I synnerhet blir jag trött på personer som avbryter varandra, extra trött blir jag på höjda röster och ännu mer superextra trött på journalister som inte låter intervjuade tala till punkt. Sätt ett timglas framför dem som ska svara och säg att de har trettio sekunder på sig. Sådana regler är bra, för visst finns det politiker som inte kan fatta sig kort.

Jag följer valet i Sverige i morgon, men vet inte om jag orkar med alla ”analyser och tuffa tag”. Resultatet av valet är jag ändå intresserad av.

Nu går jag ju helt åt journalistkåren dit jag själv hör 🙂 Men det här träffar också SÅ rätt. En krönika skriven av Marcus Lindqvist i Hbl den 24 augusti.

11 reaktioner på ”Tänkvärt om allt möjligt

 1. Har inte följt valdebatterna alls. Det var ju bara pajkastning från alla håll enligt media och olika bloggar som jag läste. Jag vet vem jag ska rösta på, och jag vet definitivt vem jag INTE ska lägga min röst på.
  Svenskar kan inte debattera. De vet inte vad en debatt är brukar min svengelska man säga. Han kanske har rätt, för det jag sett från engelska valkampanjer så der debatter helt olika ut jämfört med de svenska. Men tala till punkt får de inte göra där heller.

  Det där med kropps- och vikthetsen är så himla sjukt. Läste nyligen ”Korthuset”, en bok av Jonas Eriksson, svensk elitdomare som dömde på olika VM och EM. Han kritiserades för övervikt av FIFAs domarchef Collina, som har varit en av världens mest berömda fotbollsdomare… Sjukt är bara förnamnet.

  1. Tror att din svengelska man har HELT rätt. Debatterna i Sverige har spårat ut…
   Och idag var det nåt slag av INDIKATIONS-resultat i TV4 – jag vill inte se sånt, jag vill se det som är RIKTIGT. Grrr.
   Bra om vi blir lite Arga Tanter på varsitt håll 🙂

 2. Jag är lika trött på dessa valdebatter, påhopp och för mycket bla…bla…bla….
  Stängde av radion idag. Klarar inte av alla dessa onödiga intervjuar av folk som går till eller ifrån vallokalen.

 3. Håller med skribenten och med dig också.
  Det har blivit alldeles för mycket politik, det blev massivt, alla radiokanaler , tv och tidningar. Och om det inte var nog så kommer nu eftermälet, analyser, vad var fel, vem gjorde rätt
  Mitt framtida analys är att nu kommer diskussionen om huruvida rätt linje som vann eller inte fortsätta i närmsta 2 åren sen är det dags igen för snacket om det kommande valstriden, vad man gjorde rätt och vilka begick fel och vad som ska komma.
  Börjar kännas så som med sport som också tar över på alla kanaler. Mitt förslag att öppna egna kanaler till dem . För numera kan man inte längre freda sig då även om man byter kanal så är det samma som pågår. Stunder med annat intressant får färre tider.

  1. Spännande fortfarande – om vi imorgon får veta hur det blir med regeringsbildningen i Sverige.
   Väldigt mycket tjafs nuförtiden i politiken, hårda ord – navelskåderi 😦
   Vi måste ju inte titta på det som serveras via tv. Vi måste inte läsa nyheterna via webben.
   Inte klicka på dem. För det är det som mediehusen vill.

   1. Problemet är att jag vill ha sällskap i form av Tv eller radio, och nu var det överallt bara politik eller sport. Så var det i alla fall inte förr.

   2. Nä. Ibland blir det för mycket – politik på alla kanaler, eller kriget i Ukraina då i våras.
    Det var och det är viktigt att informera om det. Men för mycket blev för mycket.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.