Fem en fredag, VAL

Om jag skulle få välja vilken ost jag köper då skulle den här finnas på min lista varje vecka. Nu fanns den en tid i K-Supermarket, ungefär som för att reta mig bara… Nu har hyllan varit tom ett par veckor och inte finns osten i någon annan affär heller. Den affär som tar in denna ost har mig som garanterad kund och då köper jag även annat än bara osten.

Hos Elisamatilda är det temat VAL som gäller denna fredag. Det har inget med politiska val att göra och jag kanske ska lämna osagt vad jag tänker om resultatet i Sveriges val. Men för att ni inte ska tro att jag tycker om SD:s politik där måste jag ju erkänna att jag tycker att resultatet är ”beklämmande och skrämmande” 😦

Vad stod du senast och valde mellan?
– Brukar välja bland bröd och ostar, men favoritosten har jag dessvärre inte hittat på några veckor nu.

Hur kommer du fram till ett beslut?
– Det är ju bara att välja om det finns mer än två saker och om båda inte kan väljas. Väljer det som känns mest rätt och bra och roligt för mig, om det bara går.

Hur länge velar du?
– Inte länge. Jag står sällan länge och funderar och jag kollar nästan aldrig priser.

Ångrar du någonsin dina val?
– O ja, det händer då och då. Kan bli impulsköp som jag ”ångrar” och ibland väljer jag bara fel och tänker efteråt att jag borde ha gjort si och så, men då är det bara att svälja förtreten.

Vad kommer du att välja härnäst?
– Vilka kläder jag ska ha på mig då jag går ut.

36 reaktioner på ”Fem en fredag, VAL

  1. Ja, det började så att jag hittade den hos Lidl, men sedan försvann den därifrån för ett år sedan.
   Har hittats sporadiskt i K-affären, men känns nu som en mindre lottovinst då jag hittar den!

 1. Det är inte lätt med val av något slag, men samtidigt så består ju livet av val hela tiden. Så det är bara att köra på, och inte ångra så mycket. Man väljer ju det man tycker är bäst just i den stunden. Ha en fin helg!

 2. Håller med dej på din egen text.
  Brukar också välja mellan olika bröd och ostar. Ibland ångrar man ett köp men det är bara att gilla läget. Vid denna årstiden är det svårt att välja kläder nä man skall gå ut.
  Kramar från oss

 3. Nog har man ångrat ett och annat val, men ändå inga stora katastrofer tycker jag.
  Klädvalen kan vara lite knepiga nu när det regnar från och till.
  Trevlig helg!
  Kram, Ingrid

 4. Den osttallriken såg väldigt god ut kan jag säga. Det är så trist när ens favo mat/dryck bara försvinner från den ena dagen till den andra. Det hände mig i julas, då ICA tagit bort Brämhults clementinjuice bara så där. Grrrrrr!
  Precis som du kollar jag sällan priser. Jag menat måste/vill jag köpa något då gör jag det oavsett vad det kostar.

  1. Det är förargligt när favoriter tas bort från hyllorna.
   Känns som att vi först ska retas och så får man oss på kroken och sedan – hahaa, nu får du den inte mer. Långnäsa!

 5. Hoppas att alla genomtänker sina val noga. Om det visar sig vara fel efteråt är en annan sak. När man tog sitt beslut var det rätt. Så tänker jag i alla fall. Man vet aldrig vad ett beslut i slutändan leder till.
  Ha en trevlig helg, kram!

  1. Politiska val är viktiga att tänka genom, motivera för sig själv. För det mesta behöver jag inte vela där, jag har ett parti jag litar på och hittar för det mesta en bra kandidat där också.
   Kram!

 6. Den där osten skulle nog till och med jag gilla, den ser god ut! Är ingen ostfantast men gillar ananas så den där borde var god. Ska se om jag hittar den i mina trakter men jag är tveksam. Jag håller tummarna för att du hittar osten!

  1. Tycker verkligen det är trist att den inte finns i affärerna i min hemstad, eller väldigt sällan finns den.
   Senast köpte jag de tre sista, kollade förstås sista-användnings-datum men det var så pass bra att jag vågade köpa tre ostar 🙂

 7. Eftersom jag lever mitt liv mestadels på engelska, måste jag ju fråga ang osten: Taste Hawaii som en uppmaning eller taste OF Hawaii…?

  Jag har förstått att Sveriges val inte riktigt gått som många velat…. Inte alls insatt i deras politik, men kanske borde ta reda på…?
  Trevlig helg!

  1. Jag upplever att försöket är att beskriva att vi här får en smak av Hawaii, men då borde där ju vara ”of” med.
   Så här betyder det ju Smaka på Hawaii eller hur? Hur som helst – god är den!

 8. Mums, den osten skulle jag nog gilla! Har sett lite såna varianter (kanske inte den smaken) på Aldi här i Portugal. Ska hålla utkik nästa gång jag handlar där. Jag har väldigt lätt för beslut, och anser inga beslut är fel, utan var de bästa jag kunde ta utifrån den kunskap jag hade då. Kul att hitta din blogg!

 9. Jag är en riktig velare när jag ska handla.
  Det bästa är att gå på den första magkänslan och ta det, men ibland tvekar jag, funderar och tar till slut det som var första magkänslan. Tokigt.
  Osten ser god ut!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.