Trees on Tuesdays och glada råd!

Har också många trädbilder på lager, så det blir säkert på vintern, då alla grenar är kala, en del sommar- och höstminnen här 🙂

De här bilderna är från igår. Jag hade ett fotouppdrag i närheten och tog fotona då jag väntade att min syster skulle hämta mig då vi skulle med mjölk till mamma.

Huset till vänster är huset där jag bor. Bägge bilderna är alltså tagna i Lovisa centrum. Ganska mycket höstfärger nu men även en hel del grönt fortfarande.

Har inte på ett tag kommit ihåg att delta i Orsakullans utmaning. I dag den 27 september frågar hon ”Soppor och grytor hör hösten till. Lagar du sådant?” Svar: I ett singelhushåll blir det numera sällan så att jag kokar själv. Men gör jag det blir det någon soppa. En gryta har jag inte tillrett på länge, men jag kan om jag vill 🙂 Tomatsoppa köper jag ibland som halvfabrikat.

På sidan land.se hittade jag för en tid sedan Nisse Simonssons tio råd till dig som vill bli gladare. Jag ska nu dela med mig av dem, några per dag!

Glädje och lycka kommer från dina egna tankar.
Livet går i tankens riktning.
Man kan grubbla sig sjuk – och man kan tänka sig frisk.

❤🍁 Ha en fin tisdag!

20 reaktioner på ”Trees on Tuesdays och glada råd!

 1. Grytor gör vi oerhört sällan – olika soppor ofta, de blir bara godare för varje dag som går. Vi kokar en stor kastrull då vi kokar, så har mannen också mat att ta med t jobbet om han vill. Har annars inga speciella hösträtter, förutom kållåda, den blir nog bara tillredd på sensommaren/hösten, och nypotatis till midsommar.

  1. Om jag hade familj, eller på den tiden som jag hade pojkvänner eller make, gjorde jag/vi mat och fryste in, och tog med till jobbet.
   Nu är jag ensam, jobbar på distans hemifrån. Trivs med det, men matlagningen har det blivit sämre med. Går därför ibland ut och äter.

 2. Det händer att jag lagar både soppor och grytor trots att jag är ensam, men det går ju så bra att frysa in i lagom portionsbackar. Bra att ta fram när lusten att laga mat inte vill infinna sig. Soppor och grytor, kålpudding och lasagne, det är bra frysmat.
  Kram, Ingrid

  1. Det är ett tag sedan jag gjorde korvsoppa i stora mängder, det var i ett tidigare förhållande för trettio år sedan. Dåtida pojkvännen tog gärna matlådor med till jobbet, de var bra att ha i frysen.
   Kram!

 3. Träd med lite höst färger är vackra. Jag lagar ofta grytor och fryser in sen är det smidigt att bara värma. Soppor blir det nu när hösten kommer. Minton ger mej mycket glädje.
  Kramar från oss

  1. En hund skulle ge mig glädje och sysselsättning, men jag har ändå inte den tid som ett djur kräver och har rätt att få av människan.
   Då jag bor i våningshus borde jag också vara säker på att den inte skäller om den är ensam någon stund.
   Kram till fina Minton och dig!

 4. Soppor, grytor och gratänger är mina favoriter. Jag lagar ett helt recept, äter en gång och har 4 portioner i frysen. Jag står en gång vid spisen och har 5 gånger mat. Perfekt om du frågar mig. 🙂
  Det är inte alltid lätt att hålla tankarna i rätt riktning men rådet är förstås bra.
  Kram!

  1. Det är nog så som även jag borde göra och ibland har det blivit lasagne, och jag har frusit in portioner. Ibland har jag ätit upp dem, ibland tvingats kasta bort, för de håller ju inte i oändlighet.
   Kram!

  1. Har försökt kolla världskartan för att se om vi ligger på ungefär samma breddgrader, men något längre söderut än södra Finland torde Minnesota ligga?
   I och för sig är M stort från norr till söder också 🙂

   1. Minnesota ligger på samma breddgrad som Italien. Däremot har vi inlandsklimat här mitt på den nordamerikanska kontinenten, vilket nog spelar större roll gissar jag….🤔

   2. Ja, det går inte att jämföra rakt av med klimatet i Europa förstås 🙂
    Men att ni ligger på samma breddgrad som Italien var nytt för mig – borde kolla en jordglob och inte en platt papperskarta 🤣

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.