Hälsostegen, dag 4

I morse öste regnet ner under flera timmar. Det smattrade mot fönsterblecket. Men redan då var det bestämt, vädret får vara hur det vill senare på kvällen. Promenad ska det bli.

Efter en superhektisk dag med mycket kaos och rådd på jobbet avslutades dagen med ett Teamsmöte och direkt då det var slut 17.30 gick jag ut. Då regnade det inte. Det var +7 grader och luften var full av syre. Nu gäller det bara att se upp med de blöta löven, att varken halka i dem eller att slinta med stavarna.

Hade alltså stavarna som hjälp i dag och fick inte ont i ryggen förrän under de sista 150 metrarna i motlut, men det kunde jag stå ut med 🙂

Totalt 3253 steg av vilka dryga tusen skrapades ihop redan tidigare under dagen då jag hade ärenden på stan. Antalet steg får mig nu att misstänka att telefonen i fickan inte räknar rätt. Jag är säker på att jag gick fler steg än så. Men här ska inte fuskas så jag skrev in dessa 3253 på Hälsostegens mätare på nätet.

Jag har haft min Polar Flow-klockan på armen, men inte satt igång funktionen ”Börja träna nu”, vilket jag ska göra imorgon för att se om den räknar stegen mer korrekt.

Orsakullan frågar i dag om det blev någon kanelbulle på kanelbullens dag. Svar: nej. Och det beror inte på några nya hälsovanor 🤣 utan bara på det att jag inte på dagen kom ihåg att det var/är denna bulles dag.

23 reaktioner på ”Hälsostegen, dag 4

 1. Väggen är fantastiskt med de röda löven. Så duktig du är som fortsätter med promenaderna och stavar är bra. Löven på marken är farliga om dom är blöta. Vi har gått våra 3 promenader så nu återstår nattarundan.
  Kramar från oss

  1. Så bra att du får många turer med Minton.
   Hittills har jag gått ensam varje dag, och det är ok.
   Får jag det tajmat med nån vän nån dag så är det kul, men då ska vännen veta att jag inte går fort och att det inte blir mer än ett par kilometer så här i början 🙂
   Kramar!

 2. Det var bra gjort idag och du fick 2 fina höstbilder också.
  Ingen kanelbulle här heller. Det var dessutom också ”Djurens dag” men har inte sett någon som skrev om det.

 3. Stegmätare måste ”kalibreras”. Alla människor har ju olika steglängd som ligger till grund för hur många meter/kilometer/steg man gör. Ju kortare steglängd, ju färre meter/kilometer. Hur vet jag då det? Jo, vi hade ju en massa stegtävlingar på jobbet en gång i tiden så det var väldigt individuellt det där med steg…
  Om du vill veta ”sanningen”, köp en riktig stegmätare.

 4. Bravo! För mig blev det en skrivdag idag. Översättning den här gången, har en sådan period nu. Jag har däremot upplevt att telefonen i fickan ger ett mera korrekt resultat än andra rackerier på armen. Dock har jag endast haft sådana av ganska billig kvalitet. Traska på!

 5. Så himla fint med vinet runt fönstren och högt upp på tegelväggen! Nu ser man att många träd har förstått att det är höst. Jag funderar på om du inte skulle gå till en sjukgymnast och få övningar som stärker ryggen.

   1. Jag såg på vår vårdcentrals hemsida att de bara hade en fysioterapeut och flera sjukgymnaster. Blev nyfiken på skillnaden. Svaret är, i alla fall hos oss, att man måste ansöka om och få licens för att få kalla sig fysioterapeut. Alltså bara namnet och en liten summa pengar som är skillnaden.

   2. Intressant!
    Jag skulle börja med att fråga hos min arbetshälsovård vilken form av hjälp läkaren eller sjukskötaren anser att jag behöver, för jag skulle inte kunna avgöra det själv 🙂

 6. Kanelbullar kan en ju äta vilken dag som helst 🙂 Fast jag som äter glutenfritt har inte njutit av just det bakverket på flera år. Bra du var försiktig när det är en massa blöta löv där du går.

 7. Ngn kanelbullens dag har vi inte haft här i USA, men jag skall nog slå till och baka dem snart… bara det blir lite svalare.
  Bra jobbat där med stegen! Gissar att du har mera steg än vad du tror. Blir bra att jämföra vad klockan och mobilen visar. Möjligen visar klockan flera steg om du har den på dig hela dagen. God fortsättning och jo, hala underlag skall man akta sig för! ( en annan bra övning jag läste om häromdagen: ta dig upp och ner i en stol utan att ta tag i ngt runtomkring dig. Bord etc. Bra övning för mag-och ryggmuskler. Lycka till! 😃)

  1. Fint med många tips från dig. Stolövningen låter bra – gäller att komma ihåg!
   Vi har svalt väder här för jämnan nu, +9 tidigare i dag, nu +12, lovas +15 till imorgon – varmt för årstiden förstås.
   Men för hett är det ju inte, närmast idealiskt såhär 🙂
   I natt var det bara +1 grad.

 8. Jag antar att när du är hemma så har du inte mobilen i din hand hela tiden, därmed räknar inte dina steg. Kanske just de stegen fattas i jämförelsen. Sen kan ju också påverka ditt sätt att gå. Min mor kunde gå så att hennes steg inte alls räknades när jag bytte batteri i hennes räknare.
  För annars är ett steg är ett steg oavsett maskin som räknar.
  Slut km kan ju variera, beroende hur lång steg man skriver in. Och det är ju svart att mäta kan jag tycka. Så numera struntar jag i att fylla i.

   1. Jaha, har du telefonen i handen när du är hemma. Det har jag inte. Där för blir det inte mycket mätning när jag är hemma. Ringer det så går jag och hämtar den. 😁😍

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.