Inte glömt pusslet

Lite har det avancerat varje dag, här bara en detaljstudie.
Den femte oktober frågar Orsakullans utmaning: Internationella dagen för lärare, berätta om en lärare.

Oj, det finns flera jag har minnen av. De hade så roliga namn också förr, öknamn skulle många säga i dag. Mögle, vår mattelärare, Slattre som vi hade i modersmålet, Struttan i gymnastiken, Blondis i biologin, Snorre i historia… Samtliga har gått ur tiden.

Men läraren i psykologi finns kvar, Märtha Ordodlaren 🙂

Ofta kände jag att alla lärare var GAMLA, mycket äldre än vi elever. Men det var ju alla inte alls. Ibland skilde bara tio år mellan oss och det betydde ju att då jag var arton var en lärare 28 eller 30.

8 reaktioner på ”Inte glömt pusslet

  1. Jag har blockeringar kring annat har jag märkt då det ställs olika frågor.
   Men just lärarna minns jag – många av dem. Skarpen kallades en sträng tant som annars hette Tyra 🙂

 1. Vilka häftiga figurer. Kommer ihåg några lärare men bara ett smeknamn stampe han var historielärare och när det var stökigt stampade han med foten och skrek.
  Kramar från oss

 2. Har du haft Ordodlaren Märtha som lärare? Så roligt!
  Jag så Orsakullan tema i dag och började fundera på mina lärare, men det blev inget inlägg utan bara en tanke på dem alla.
  Kram, Ingrid

  1. Fint att du skänkte dem en tanke 🙂
   Ja, Märtha har varit min lärare och vi ses då och då även i dag, senast under Öppna Trädgårdar hälsade jag på hos henne där hon bor 🙂
   Kram!

 3. Åh, alla dessa kära kolleger som du räknade upp! Jag grät när Snorre och Slattre blev pensionerade – men jag sa ju Birger och Olle… Härliga kolleger som samtidigt var mina uppslagsböcker. Även om Birger ofta retades en hel del när jag frågade honom något… Jag har väl på sin höjd kallats Käringfan… Och ja, när du blev student var jag 32 år gammal/ung… Skarpen var jag inte kollega med, men oj, vad hon hjälpte mig när jag var ung lärare! Begrep mig inte alls på att hon kallades så, mjuk och god och hjälpsam och rolig och… Vi hade väldigt roliga lärare, kamratliga, på 60-talet i Vörå…

  1. Skarpen upplevdes som ganska sträng tycker jag, men rättvis ändå!
   Jag minns inte att vi skulle ha haft nåt smeknamn för dig… fanns troligen, men kommer inte nu på det 🙂 Helt ärligt sagt.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.