Hälsostegen, dag 5

Det kanske blir lite ensidiga inlägg nu men jag har tänkt att jag rapporterar hela denna månad mina hälsosteg, för att Folkhälsans kampanj pågår hela oktober.

Tanken är att promenaderna ska fortsätta också varje dag i november, men då lägger jag upp bara ett inlägg i veckan. Där samlar jag alla steg och några bilder från turerna.
Totalt 4016 steg i dag, en del av dem kom under dagen då jag var på affärsrunda och alla steg räknas för mig. Den verkliga promenaden blev 1,8 km lång. Det hade slutat regna då jag kom iväg vid halvfemtiden.

Jag såg många vackert färgade buskar och träd. Lyckades inte fånga färgerna på fotona så fina som jag såg dem med ögonen. Och så såg jag en ekorre 🙂

Endast de 300 sista metrarna hade jag ont i vänstra låret och lite i ryggen också. Då satte jag mig på en bänk i en park och vilade en minut med kyrkan framför mig 🙏 och det hjälpte 🙂

Föreningen Folkhälsan i Lovisa kämpar i klassen för medelstora föreningar. De är uppdelade i grupperna små, medelstora och stora föreningar utgående från medlemsantal. Bland 49 föreningar i sin klass ligger Lovisa idag på femte plats och föreningen i Liljendal (en by i Lovisa) ligger trea. Heja heja!

20 reaktioner på ”Hälsostegen, dag 5

 1. Bra jobbat där! Lovisas event motsvarar ”Stegräknartävlingen” som vi hade för många år sedan på mitt jobb. Min chef Håkan vann Stockholms individuella pris med 75 000 steg. Jo, han hade aningen ont i fötterna i en vecka efteråt;-)

 2. Bra jobbat! Hur gick det med klockan och mobilen? Stämde de överens med varandra? Jag har blivit nyfiken nu på mina egna steg och kollat min smarta klockan varje dag. Idag ligger saldot på hela 16 000, vilket förvånade mig enormt. Häromdagen hade jag runt 5 000. Tvära kast alltså! God fortsättning med stegen! Vi är många som hejar på dig! 💪

  1. Klockan mätte bara sträckan, där finns säkert nån inställning för stegen också, ska kolla under helgen!
   Oj, du hade minsann tvära kast 🙂 16 000 är mycket!
   Och jag känner stor tacksamhet och glädje för att många hejar på mig och även själva har börjat kolla sina steg.

 3. Inte bara gör promenaderna gott i kroppen, ögonen får så mycket nytt att vila på. Märker att jag fotograferar mycket mer sen jag började gå mina dagliga promenader.

  1. Nu fram till den 31 oktober skriver jag ett inlägg per dag om promenaderna.
   Folkhälsans kampanj pågår så länge.
   Men då jag förhoppningsvis fortsätter promenera i november skriver jag bara ett inlägg om promenaderna i veckan.
   Men nog andra inlägg som vanligt förstås 🙂

   1. Egentligen borde Folkhälsomyndigheten startat kampanjen på våren. Just för att om det blir till en vana så är risken blir mindre att man slutar då det blir mycket snö. Om du förstår hur jag tänker.

   2. Jo, det ligger logik i det. Å andra sidan är det ofta ganska varmt på sommaren, men jag förstår och tänker långt lika – lättare att promenera då, och inte behöver man klä på sig så mycket heller eller tänka på halkan.

   3. Och man får upp vanan. Och då vill man fortsätta senare också. Sen när det är jättevarmt kan man ta promenaden tidigt på morgonen.

   4. Jo – jag tror det blir så – andra tider på sommaren, för mig senare kvällar då jag inte är morgonmänniska.
    Men vem vet? Kanske jag kan bli morgonmänniska också? 😀

 4. Bra gjort igen och tillfällen att fota blir också fler. Här regnar det oavbrutet sedan igår. Det blev väldigt korta promenader för oss.
  Gillar kyrkan väldigt mycket!

  1. Precis – finns alltid nåt att fota nu.
   Nöjer mig för det mesta med mobilen då den finns i fickan och räknar stegen.
   Det blir lite tungt och opraktiskt med systemkameran.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.