Hälsostegen, dag 20

Har lärt mig att kombinera nytta med nöje och samla steg på olika sätt. Gick först till affären och handlade lite smått som jag fick med i ryggsäcken. Sedan tog jag en extra runda från affären via Saltbodtorget och tillbaka in mot centrum där jag gick på reikibehandling.
Underbart väder, klar syrerik luft. Vackra vyer, sol och blå himmel. Raska steg, andas ut, andas in. Men inga språngsteg i dag.
Efter reikin blev det grillkorv hos Pia och sedan en rask promenad hem. Totalt 4650 steg. +3 grader, ingen blåst, inget regn. Lite får man börja se upp för halka, om det fryser på. Men tillsvidare har allt gått bra och totalt har jag gått 70 957 steg. Målet är 75 000 och jag har elva dagar kvar på Hälsostegen, så jag vågar tror att jag når målet 😀

20 reaktioner på ”Hälsostegen, dag 20

 1. Tänkte på dig när vi gick morgonpromenad
  Då det var -3 och löven var hala. Gå försiktigt vännen. Solen gör undeverk med humöret.
  Kramar från oss

  1. I dag beställde jag icebugs från sportaffären, de kommer om 2–3 veckor, ifjol sinade lagret fort, nu får dom in par skor i år.
   Jag är inte så tidigt i farten att det skulle vara minusgrader, men ibland går jag ju 20-tiden på kvällen, så det gäller att kolla temperaturen.
   Just nu har vi +9.

 2. Gissar att du kommer upp till 75 000 steg senast på söndag. Fantastiskt bra jobbat! Du kan vara stolt över dig själv.
  Vi har haft samma drömväder som ni, även om det just nu bara är en enda ynka plusgrad – burrrr. Bara att vänja sig…

  1. Jag fortsätter bara som förut och är nöjd om jag varje dag promenerar minst 2500 steg, gärna fler förstås.
   Fortsätter med det målet till årets slut och ser sedan om jag kan sätta nya mål för januari-februari.
   Beror mycket på hurudan vinter vi får, men en halvtimme per dag vet jag nu att jag klarar att komma ut.
   Mitt jobb är ju mycket krävande, jobbar 40 timmar i veckan – så nånting med 10 000 steg får jag sällan in såsom livet nu ser ut 🙂
   Men nöjd är jag med mindre.

 3. Jag är säker på att du når målet. Tycker det var en riktigt bra och rolig utmaning. Kan man dessutom få in dessa promenader som rutin är det toppen.

  1. Känner att jag lyckas få dem att bli rutin, alla de dagar jag är frisk. Och hoppas att inte få krämpor med t.ex. knäna.
   Försöker nu förstärka alla muskler. Är ju på tiden då jag fyllt 60 🙄😂

 4. I Fredags o i Lördags kombinerade vi nöje m nytta och promenerade genom Stockholm (en del av det, inte hela förståss – det är litet väl stort för det) ena dagen blev det över 12.000 steg andra över 15.000…men där finns ju så mycket intressant att se, och det blev ju nån mat-och drickapaus mitt i vandrandet också

  1. Oj, det var många steg – grattis till dem!
   På en resa i Italien och Frankrike för några år sedan kom jag också upp till 12 000 och 14 000 på två dagar, för då hade vi utfärder där vi gick nästan hela dan 🙂

   1. När man bara går och strosar runt känns det inte som om man gått nå långt, men när man tittar på telefonen och ser hur många steg det blivit (och i hälsoappen på telefonen så räknar den också vad dessa steg blir i km och hur många kcal jag förbrukat – det brukar stå vad det motsvarar i t.ex hur många kokta ägg det motsvarar el ngt annat i matväg 😁) så blir man allt häpen, att man faktiskt gått så långt.

   2. Visst är det kul med dagens teknik, hur den kan sporra oss och hjälpa oss förstå saker 🙂
    Så länge vi tar allt på rätt sätt och inte blir stressade eller känner oss otillräckliga, då är allt bra.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.