Hälsostegen, dag 25, Nystan

Ser man på, på sajten som jag här länkar till finns det foto av samma hus som jag tog bild av i dag 😀

Det regnade mest hela tiden och AB och jag tog bilen hit och parkerade vid Grünsteins fabrik, som blir bakom ryggen på fotografen/mig. I dag var vi tvungna att ha paraply, men då det inte blåste gick det bra.

Vi gick längs med några gator på södra sidan av Borgågatan, som är den asfalterade vägen längst till höger på första bilden. Sedan gick vi ännu några kvarter på norra sidan av Borgågatan. Totalt 3700 steg, och 1003 hade jag gått tidigare på dagen, så saldot för i dag blev 4703 steg. Stadsdelen vi vandrade i heter Nystan (uttalas inte som ett garn-nystan, kommer från Nystaden).
Det här huset har jag alltid beundrat då jag kört eller cyklat förbi. Nu promenerade jag i den här stadsdelen och såg allt möjligt som jag inte sett förr 🙂
Ängsgatan som ligger norr om Borgågatan.

Det var en jätteskön promenad fastän det var gråväder och regn. Den friska luften gör mig gott. Jag har för mig att jag börjat sova bättre nu också. Som tidigare sagt, har inte gått ner ett gram i vikt, men det är inte VIKTigt 🤣

Ämnesomsättningen är inte densamma hos en 60-åring som hos en yngre person, och viktnedgång kräver massor. Ställ om kosten, gå 15 000 steg varje dag, osv. Nä, då är det inte kul längre. Det här är roligt och det duger. Dessutom får jag nog vänta till pensionärsdagarna om jag ska hinna gå 15 000 steg per dag, jag jobbar ju över 40 timmar i veckan.

17 reaktioner på ”Hälsostegen, dag 25, Nystan

 1. Alla steg räknas ju och bra jobbat av dig tycker jag.
  Har man ett sittande arbete så blir det ju lite mindre, så är det ju helt enkelt.

  Tillönskar dig en fin afton.

  1. Så är det, alla steg räknas och mitt jobb vid datorn gör att jag mår bäst av att gå ut på så kallad ”syre-studs” varje dag 🙂
   Önskar också dig en skön kväll!

 2. Det är skönt med promenad i regn också. Minton tycker inte om när är häftigt regn. Bättre blodcirkulation och syre gör att man sover bättre. Vikten spelar ingen roll bara man trivs.
  Blöta kramar från oss

 3. Jag har endast gått till postlådan idag! Har ingen aning om vädret. Jobbar ungefär som du just nu, översätter och kollar texter. Rosenbladet nummer 4/2022 på gång!

  1. Heja heja! Ibland var det så även för mig, att jag bara gick till soplådan men nu vill jag ha minst 2500 steg per dag, så då krävs det att jag tar mig runt kvarteret.
   Och mer än så har det ju blivit också.

 4. Å du som bloggade någon gång om att du hade inte nåt kvar att visa från ditt älskade Lovisa. Du hade fotat allt. Så du får väl tacka Hälsostegen för alla nya fotomotiv du har upptäckt. Älskar husen du visar!
  Jag tycker att man ska trivas i och med sin kropp oavsett vilken form den har. Att banta eller gå upp i vikt – är det ett måste på grund av medicinska skäl är det en annan sak, men annars är det viktigaste att man trivs. Man lever ju faktiskt bara en gång;-)

  1. Du har så rätt och jag blir glad av det du skriver. Man ska trivas i sin kropp och det börjar jag allt mer göra nu, fastän jag inte gått ner ett enda hekto 🙂
   Och ja, Hälsostegen har fått mig att inse att jag inte alls fotat allt i denna stad och det är kul att du och andra tycker om att se husbilderna och foton från olika gator här.

 5. Alltid kul med jämförelsebilder.
  Gillar din stadsbilder.
  Man ska inte sätta för hög krav på sig själv, heller lite lägre och bli glad när man uppfyllt dem, än för höga och bli besviken.
  Det blir väldigt mycket promenerande här för mig nu, klimatet hjälper.
  Ha det fint!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.