Varför jag bojkottar fotbolls-VM

Det svenska programmet Frusna vägar har inget med fotbolls-VM att göra egentligen. Förutom då att jag hellre ser på det än på en enda match som spelas i Qatar. Jag bojkottar årets VM hur mycket jag än annars gillar fotboll. Men då de mänskliga rättigheterna inte respekteras i Qatar och homosexuella och lesbiska relationer är förbjudna, så finns det inga alternativ för mig. Senast i går förbjöds användning av armbindel i regnbågens färger i detta VM.

Den som vill se på fotbolls-VM får göra det och jag delar inte ut bannor till höger och vänster. Det är också bra med journalister på plats som berättar om avigsidor och orättvisor. Världen blir kanske inte bättre av att just jag bojkottar VM, men jag gör det för att det känns bäst för mig att göra så.

Då arenor har byggts på andra håll i världen, till friidrottstävlingar, hockey, fotboll eller andra sporter, har allt inte gått rätt till då heller. Så Qatar är inte en ensam skyldig buse.

Egentligen var det finlandssvenske författaren Kjell Westö som inspirerade mig, gav mig en tankeställare då det gäller vad det här handlar om, och hur vi kan agera var och en på sitt sätt. Trist att HBL:s artikel ligger bakom en betalmur, men rubriken och ingressen kan ni ändå läsa här.

17 reaktioner på ”Varför jag bojkottar fotbolls-VM

 1. Är inte intresserad av just fotboll så det är inga problem att inte se matcherna. Men vet inte om jag kunnat avstå ex. handbolls-VM om det spelats i Qatar, då all kudos till dig!

  1. Nä, alltså om fotbolls-EM med Finland med, eller innebandy spelats i Qatar, så hmm… kanske jag hade kunnat skippa matchernas direktsändningar, men hur det går för vårt land skulle jag gärna ändå vilja veta – så det är ett tve-eggat svärd 🙂

 2. Jag håller helt med dig. Jag tittar ine, men min man tittar, men vi har haft diskussioner om landet och jag tänker och hoppas att när det är de som tittar så blir det diskussioner i familjerna om det landets människosyn.

 3. Antar att du iskallt räknat med att jag absolut inte delar dina åsikter. Inte bara för att jag är en fotbollsnörd utan även… ja, jag har svarat dig i ett blogginlägg hos mig;-)

  Alla får vi göra som vi vill, eller hur!?

  1. Jo, jag respekterar och accepterar olika åsikter – de ska få finnas och alla gör som de vill.
   Och länkarna som du satte i ditt blogginlägg var faktiskt bra – gav mig nya insikter.
   Det konstiga är att jag aldrig kan läsa dina eller andras svar på din blogg – det ser alltid ut där som om du inte svarade till nån.
   Jag kan bara läsa vad andra skrivit / kommenterat där.

 4. Svar: Jag svarar inte på kommentarer som görs på mina inlägg. Det gör inga andra heller. De flesta av mina bloggkompisar vet det, så det är alltså inget fel på sajten. Utan kommentarer till kommentarer finns inte.

  1. Ok – jo, jag tror att jag på något sätt insett det med åren 🙂
   Sedan ser jag ju att du kommenterar och tar upp andras blogginlägg direkt i dina inlägg och länkar där och det funkar ju också bra.

 5. Jag är helt enig med dig – Qatar borde inte fått stå värd för detta VM! Nu är jag inte så intresserad, så någon bojkott från mig är det inte.

  1. Ja, i Qatar vet dom inte att jag bojkottar och Fifa vet det inte, och inga lag heller…
   Så vilken nytta det är med min bojkott vet jag inte, men det var ett ställningstagande och jag har inte sett en enda match.
   Bara hört några resultat på sporten på tv.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.