Ruggigt busväder

Fördelen med snöblandat regn och slask är väl att det äter upp den gamla snön? Vackert är det ju inte direkt här just nu, och ställningarna för valaffischerna gör inte helheten snyggare 🙂 Men jag förstår att tyngder behövs för att ställningarna inte ska blåsa omkull eller kunna vältas med avsikt av vandaler.

2970 steg i dag. Med nio dagar kvar av mars månad har jag förhoppningar att komma över 100 000-strecket. I dag har jag promenerat 173 dagar i sträck.

Igår var det ganska fint väder på dagen men mulnade till lite då väninna AB och jag gjorde en sväng i gamla stan och längs Strandvägen. Omväxling förnöjer för mig som annars knatar gata upp och gata ner i närheten av hemmet.

Inte så mycket att berätta om den här dagen mer än att jag jobbat från 9 till 17.30 och haft paus bara för att skjutsa mamma till pensionärsmötet. Onsdagen är sista hetsiga produktionsdagen innan Nya Östis kommer ut, eller den trycks ikväll och delas ut imorgon till de flesta prenumeranterna. Beroende på var i Finland eller ute i världen som de bor kan de få vänta en dag eller fler på tidningen.

Vi hade en gång en prenumerant i Afrika. Hon sa att hon kunde få flera tidningar på en gång och de var ju då flera veckor gamla. Men lyckan över att få läsa artiklar från hembygden var alltid lika stor.

Imorgon ska jag börja packa för Sverigekryssningen och på fredag bär det av om vi får behålla god hälsa.

10 reaktioner på ”Ruggigt busväder

 1. Busväder är det här också. Väderprognosen för Stockholm är ingen höjdare till helgen. Men som vi alla vet – det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Det ska i alla fall bli 8 plusgrader på lördag och 3 på söndag. Ingen snö i alla fall.
  Internet om bord är begränsat till 5 MB…

 2. Det blir blött och smutsigt innan snön är borta och det torkar upp. Här har snön försvunnit och det är blött.
  Kramar från oss

  1. Vi ska ännu en vecka framöver ha -8 grader om nätterna så det kommer att dröja innan vi har vår, men att ge upp hoppet om den kommer ju inte på fråga 🙂

 3. Då slog jag dig lite i dag, för jag fick ihop lite drygt 4400 steg, men du vinner ju i alla fall, som samlar steg varje dag. Igår trampade jag bara omkring här hemma.
  Kram, Ingrid

 4. Heja heja på stegen! Runt 8800 steg för mig idag, vilket för min del är några för en hel dag…. Alla steg räknas dock! 😃
  Det var verkligen lyxigt att få tidningar och artiklar på svenska hemskickade i postlådan i USA innan internet fanns! Numera läser jag på svenska dagligen fast jag inte får tidningar hem i postlådan. Heja tekniken!

  1. Jag har också börjat vänja mig vid digitala tidningar, men pappersprassel behövs absolut också.
   Oj 8800 är mycket, jag har inte kommit upp till det en enda gång på ett halvt år. Så pass mycket jobb har jag vid datorn att jag hinner med endast 30-60 minuters promenader och då är 5000 steg ungefär max.
   Men kanske på läsarresan i maj? Om det blir att gå mycket längs dagarna och på utflyktsmålen.

  1. Jag längtar också. Prognoserna för sista veckan i mars +5 i dag, men sedan mot det kallare hållet och månaden slutar med -8 grader på nätterna och +1 med snö och blåst på dagarna… 😀

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.