Nu kombineras cykelturer med promenader

”Aktiv året runt” och ”Hälsostegen” fortsätter. Allt körde igång den första oktober 2022 och nu börjar jag kombinera promenader med cykelturer. Ibland blir det ju så att jag måste leda cykeln upp för en backe, eller där det är livlig trafik. Då räknas stegen, annars noterar jag den sträcka jag cyklat.

Vi har så många fina parker och platser där det går att cykla tryggt, eller att leda cykeln. Ofta kommer jag att stanna upp för att ta bilder, såsom här i parken i närheten av bastionerna.

Alltså dessa underbara träd ❤ Det här är ett Trees on Wednesdays-bidrag.

Alla foton tagna från samma park. De små hyacintliknande blommorna i vitt doftar gudomligt.

Kalendern är fulltecknad alla dagar. Mycket som ska göras och planeras innan jag åker iväg på läsarresan på tisdag. Men det känns väldigt bra nu. Finemang att jag ”övade” med Stockholmsresan i slutet av mars, då jag inte rest utomlands på tre år på grund av pandemin.

Nu ska det bli Lovisa-Åbo-Stockholm. Buss genom Sverige, via Gränna och Jönköping mot Österlen. Jag ska minsann ha en gammaldags karta på papper med mig, för jag vill med penna rita in var vi färdats 😄

Ni som bor i Sverige känner säkert till Åhus, Den Engelska Trädgården, Kivik med Äpplets hus, Brösarp, Ale Stenar, Ystad, Smygehuk. Och troligen har många från Finland också besökt de här platserna. Så det är dit vi ska. Och sedan blir det Öresundsbron (rättat 27.4, hade slarvat och skrivit Östersund… tack BP!), Köpenhamn, Rödby, Puttgarden, Travemünde.

14 reaktioner på ”Nu kombineras cykelturer med promenader

 1. Ljuvliga bilder på blommorna och träden. Skönt med cykel turer. Du passerar när mej på din resa och Österlen är fantastiskt.
  Spännande att se bilderna från resan.
  Kramar från oss

 2. Din stegmätare bör kunna registrera dina ”tramp” på cykeln. Typ ett tramp är ett steg.
  Att resa till Stockholm via Åbo – var det billigare än kryssningen från Helsingfors?
  Bron mellan Sverige och Köpenhamn heter Öresundsbron inte Östersundsbron. Men jag gissar att Östersundsborna gärna velat ha den bron;-)

  PS. En karta ska absolut vara i papper. Att hitta vägar på en mobil eller iPad – då måste man ju ha ett förstoringsglas;-) DS.

  1. Ja, jag tror att mätaren gjorde det – registrerade mina tramp.
   Blir kul att följa dem, och att variera så att det inte bara är trask.
   Priset kanske inverkade på båtresan, jag vet inte då det är resebyrån som räknat ut och fått ihop paketpriset.
   Kul ändå att åka buss, I just love it!
   Och samma åsikt om kartor på papper, det går inte att märka ut nåt på mobilens glas 😀
   Ha haaa… det var jag som skrev fel namn på bron, slarv slarv. Ska rätta!

 3. Så vackert scillan och de små vita hyacinterna blommar. Porslinshyacint tror jag att det heter och det har varit fullt av dem här också i år.
  Hoppas att det blir en trevlig läsarresa!
  Kram, Ingrid

 4. Det blir en fin tur med många platser jag besökt. Skönt att vara uppe i sadeln igen, cykla är kul. Men det gör ont i rumpan varje gång eftersom jag cyklar för sällan 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.