Fina fasader, Lübeck

Det är nästan ett år sedan jag satte bilder in på Fina fasader-kategorin. Men nu kommer här ett par från läsarresan och besöket i Lübeck. Blir med några kvar också 🙂 Jag minns inte längre vad den här byggnaden heter, men jag tror att det är ett hotell i dag. Då jag tar foto med Google Lens av mitt foto här hittar jag information om att detta skulle vara Salzspeicher, något gammalt lager för salt.

Gamla fina byggnader fanns det gott om. Lübeck är nog en stad där du ska tillbringa flera timmar, eller helst dagar, för att hinna se allt.

I dag har vi haft +21 grader och sol. Nu på kvällen vid 21.30 är det ännu +18 och termometern på balkongen visar +26,5 🙂 Härligt!

17 reaktioner på ”Fina fasader, Lübeck

 1. Det finns många fin hus i Lùbäck. Har besökt staden några gånger. Det finns trevliga caféer som serverar apfelstrudel och det är mums.
  Kramar från oss

 2. Tegelstenshusen ”Salzspeicher” är ju hur läckra som helst. Kolla här:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Salzspeicher
  Kul med det karakteristiska ”trappmönstret” av hustaken i Lübeck. Har aldrig besökt Lübeck, men deras julmarknad är känt i hela Europa.

  Så avis jag er över din kvällstemperatur på balkongen. Här är det i skrivande stund futtiga 11 grader, men det var i alla fall 19 grader varmt mitt på dagen. Det finns hopp:-9

  1. Ja, det blev rätt fastän jag behövde Google Lens som hjälp. Tror inte ens att guiden sa nåt om detta hus, eller också missade jag det.
   Hinner ju inte registrera allt, och ibland fotograferade jag åt annat håll då jag såg nåt intressant och hörde inte allt hon sa…
   Jag förstod nu också att trappmönstren på husens fasader troligen är typiska för denna stad, och julmarknaden har man ju hört om.
   Har varit fortsatt varmt här, +23 i dag.

 3. Lübeck är en vacker stad som jag besökt några gånger på genomresa och en gång har jag varit med på en guidad tur där.
  Kram, Ingrid

  1. Där finns mycket att se, vi hann ju bara med en liten del. Kanske det är svårt att åka buss inne i stan där, med smala gränder – att man därför hellre guidas till fots.
   Kram!

 4. Hej! Få går jag väl kolla vem du är…
  Blir nyfiken på ”läsarresa”.
  Jac är lite knäpp, men på min blogg så finns det bara färska bilder.
  Dagbok… offentlig sådan… kräver detta.
  Återkommer!

  1. Ja, vi gör ju alla hur vi vill – med färska bilder eller ”gamla”. Nu får jag inte ut alla på en gång från min resa, så det blir i portioner 🙂
   Kul att du tittade in här!

 5. Lubecca, this is one of the city I’d like to visit. I’ve been travelling several times through germany but I miss all Hanseatic cities. Nice to meet you in the blog, please come to visit mine even if it’s written in Italian. Ciaoo

   1. I’ve already planned a tour to spend in the north of Germany but at the moment I can’t go because I’ve been travelling a lot. I’ve been to Austria, Andalusia and Jordan. All in a few months, so at the moment I’ve to stop travelling. Why don’t you take a look at my blog? You’ll find many posts about southern Germany, so see you soon between Bea’s travels 😉

   2. Oh, you have made a lot of journeys 🙂 !
    Good to save some money and/or save the planet and stop travelling for a while.
    I will visit your blog, my english is not so good but I try my best 🙂

 6. Inte helt otippad tänkte även jag direkt på ”Lübecker Marzipan”. Ett måste för tyskar när Julafton står framför dörren. Lecker!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.