Fina fönster, del 196 , och svar på frågor

För att få en illustration till dagens blogginlägg blir det ett fint fönster från Ystad på Österlen. Jag har massor av foton kvar på läsarresan, många av dem är skyltar. Har troligen bidrag så att de räcker till långt in på hösten, men jag tror att jag sätter ut ett par eller tre per gång framöver.

Bloggvännen Anna som bor i Portugal noterade att det dröjde en och halv månad för henne att få ut alla bilder från en resa till Madeira. Vi konstaterade ”vem har bråttom?” – inte våra läsare i alla fall. Bilder från resor kan sättas ut när som helst och gärna varvar vi dem med bilder från vår vardag.

Fem en fredag hos Elisamatilda handlar om Trasiga ting.

När hade du senast sönder något av glas?
– Jag borde komma ihåg det, för det händer då och då. Alltid jobbigt med skärvor och glassplitter. Tror det var för förra vintern då jag drog omkull en ljushållare som lyckligtvis inte just då innehöll ett levande ljus.

Har du något trasigt porslin hemma?
– Nej. Brukar inte spara något som är trasigt. Men några kantstötta tefat finns, de står under blockljus med aluminiumfolie som skydd.

Vilken pryl hemma hos dig behöver lagas?
– Har en lampa i toaletten som varit trasig i månader. Men då där finns en annan också har jag klarat mig 🙂

Har du någon gång brutit något i kroppen?
– Lyckligtvis inte. Jag tror att jag en gång bröt ett ben i tummen, men jag är osäker om det var så. Det läkte sedan.

När bröt du senast ett löfte?
– Oavsiktligt kan det ha hänt. Löften som jag gett mig själv har jag brutit, men det är inte lika hemskt som att bryta löften jag gett andra.

  Hos Orsakullan lyder dagens fråga så här: Dagbokens dag, berätta om en dina känslor för dagböcker.
  Svar: Dagböckerna är viktiga för mig. Har skrivit så gott som varje dag sedan 1976.

  18 reaktioner på ”Fina fönster, del 196 , och svar på frågor

  1. Nej man behöver verkligen inte ha bråttom med att få ut bilder. Brukar också damma av gamla bilder till nya inlägg. Perfekt ju när man inte har någon ”dagsfärsk”.

  2. Skyltar och fönster är ju totalt tidlösa, så dom kan man ”portionera ut”. Å semesterbilder är perfekt att ha på lager när man inte har vettiga bilder under vintern tycker jag.
   Skrattade gott åt din trasiga lampa på toaletten. Det hade jag också till för några veckor sedan. Vågar inte ställa mig på en köksstol och riskera att ramla. Så jag väntade tills en 1,95 m lång granne dök upp och frågade honom om han kunde ersätta lampan. Passade på att även byta en av tre lampor i köket. Tack grannen;-)

   1. Kan du sända den långe grannen till mig också? 😀
    Jag ställer mig inte heller upp på en stol med risk för att ramla…
    Men endera dan ska nog lampan bytas ut!

  3. Tänk, du svarar som alla andra, man bryter inte löften till andra men det är si o så med löften till sig själv. Och det är väl riktig prioritering. Ha en skön helg i vårsolen

   1. Har inte hunnit läsa andras svar, men det är bra om det sådär överlag är så att vi inte vill bryta löften mot andra.
    Löften vi gett oss själva, må så vara att äta sundare eller nåt sånt, brukar brista för mig 🙂

  4. ja, glassplitter är väldigt jobbigt för det är svårt att få upp allt på en gång. och visst är det så att en försöker hålla löften till andra men bryter dem en varit dum nog att ge sig själv.

   1. Att bryta löften mot andra känns inte bra, men visst borde vi ju också tänka på att vara snälla mot oss själva.
    Nyårslöften och sånt ger jag inte mer, håller dem ändå inte 🙂

  5. Hade också ett lysrör i badrummet som jag fick byta ut. Ångrade mig nästan efteråt, för ett lysrör var betydligt snällare mot min spegelbild! Trevlig helg!

  6. Tack för länken! Står fast vid att det man få ta sin tid, särskilt när en inte reser ofta så det liksom inte hopar sig. Tänker att löften till oss själva inte känns vara lika viktiga som löften till andra. Det borde inte vara så tänker jag också.

  7. Fint fönster och kul att du har bilder på lager!
   Besvärligt när man tappar sönder glas eller porslin.
   Hoppas lampan i toaletten blir fixad så småningom! 😊

  Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com-logga

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.