Sitta på bänken

Det är ett uttryck som många finskspråkiga i min bekantskapskrets gillar.
Jag vet inte riktigt hur det har blivit så. Men när jag säger så, då tänker jag ofta på finska vänner som använt det svenska uttrycket.

En färgglad bänk på badstranden i Lovisa.
En färgglad bänk på badstranden i Lovisa.

Den här bilden tog jag tidigare i höstas. Den målades gul i samband med inspelningen av den första filmen om Ada och Glada. Länkar här till en tidningsartikel om den i Åbo Underrättelser.

Det blir många symbolbilder nu. För av någon anledning har jag börjat tänka mer och mer i symboler. Badstranden har alltid varit viktig för mig, då jag var barn och under tiden vi hade kiosken där med ex-maken.
På den här bänken hoppas jag en dag kunna sitta med en ny kärlek vid min sida. Tänk om man kunde sitta här på sin ålders höst, hand i hand med någon man håller av, och blicka ut över den fina Lovisaviken 🙂

28 reaktioner på ”Sitta på bänken

   1. Dröm är dröm och handling är handling. Man måste handla aktivt för att drömmen ska bli verklighet. En dröm i sig räcker inte. 🙂
    Kram!

   2. Tycker ändå man ska ha drömmar, utan dem finns inget att försöka nå.
    Men du har helt rätt i att handling krävs, det är det jag håller på med nu då jag försöker lära mig känna en ny människa. Man måste våga.
    Fredagskram!

 1. Tidigare när människor uttryckt en längtan efter att ”ha någon” har jag alltid reagerat negativt. Tyckt att de missat något, att det viktiga är att trivas med att vara själv. Nu efter ett par år i en ny stad med i stort sett hela mitt sociala nätverk kvar i den gamla och ofta en stark känsla av ensamhet, börjar jag förstå lite av den där längtan. Vem vet vad det leder till 😉

  1. Jag tror att de flesta människor, inte alla dock, är gjorda för tvåsamhet.
   Men kan man inte komma överens med sig själv, klarar man inte av att vara ensam, tror jag man kan få svårt i ett förhållande också.
   Jag trivs utmärkt med mig själv, märker redan efter arton månader som ensam att jag börjat få vissa vanor som jag tycker är sköna, men som kanske inte till 100 % passar in i tvåsamhetslivet. MEN – än flyttar jag och nya mannen inte ihop, så det så! 😀

 2. Att sitta på bänken förknippar jag med fotboll och med tv-reklamen här som handlar om två glada pensionärer. Så dina tankar går helt åt rätt håll.

  1. Vem personen än är önskar jag att jag kan sitta där på ålderns höst. Tänker ju att det är ett tag dit, och om mannen jag nu träffat inte en den jag delar resten av mitt liv med (vi håller precis på att lära känna varandra) så kanske det är nån annan.
   Kram Fru Månsson!

   1. Tack, jag har inte jättestora förhoppningar, ska på styrelsemöte 😉 men har desto mer förhoppningar om helgen när jag ska träffa sex stycken kompisar från högskolan där vi läste tillsammans. Ska bli otroligt roligt. 🙂 Förutom att jag ska åka tåg i 4,5 timme imorgon och jag blir så åksjuk av snabba tåg så jag får nog in på apoteket och införskaffa ett åksjukearmband eller vad det heter. 🙂 Hoppas att din kväll blir fin också.

   2. Jag har åksjukearmband som hjälpt både då jag svajat runt på Sverigebåten och då jag åkt buss. Piller gör en trött och man kan ju inte ta alkohol (om man vill) med dem. Banden är bra!
    Önskar dig en fin helg då! 🙂

   3. Tack, ja jag blir illamående av åksjukepillren (ironiskt att det är så eftersom de är mot illamående) så de fungerar inte. Tack! tror det blir en jättebra helg! Får rapportera av på bloggen så kika gärna in. 😀 Kram

 3. Bänk är ett ord och en företeelse som nog kan användas som metafor i många olika sammanhang. När det gäller idrott betyder det att man inte är uttagen utan bara reserv.Dra i Långbänk är ett klassiskt citat från en svensk politiker som innebär att man hanterar och kanske också förhalar ett ärende.
  Sen brukar man säga att pensionärer kan sitta på bänken och mata duvor men det stämmer definitivt inte på mig.

  1. Tack snälla du – med någon gör jag det säkert.
   Vem personen är kan man ju inte säga i dag, håller precis på att bekanta mig med en ny människa, och till ålderdomen är det ännu tämligen lång väg 🙂
   Kram!

 4. Det kan bli trångt på bänken för jag vill också sittä där med en när o kär, hand i hand, o se på viken : ))

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.