Händelserik dag – igen!

Det är kul när det händer mycket i livet, och jag har ju alltid sagt att livet bär. Enda sedan det förfärliga inträffade – alltså skilsmässan som drabbade mig för över fem år sedan – har jag i mitt stilla envisa sinne tänkt, någon dag kommer solen att skina i rishögen 😀

Nu skiner den ju och levererar värme mer än vad många orkar med. De här värmeböljorna får alltid någon att sucka och stöna. Men mina tomatplantor trivs och jag likaså.

Så här såg det ut vid 19-tiden i Karlskronabulevardens park då jag cyklade hemåt från Saltbodan.

Jag tänker ofta på det där med att då någon är snäll, så upplevs det som en svaghet. Ordet snäll har blivit ett skällsord.
Men jag tycker att det finns mer att skälla på dem som inte kan tåla snälla människor och som utnyttjar dem.

Jag har alltid gått mitt egen väg och känner mig i mångt och mycket som en udda typ. Många säger att jag är stark och det kanske jag är när det verkligen behövs. Men innan jag kommit så långt att fananamma har flugit i mig, då har jag försökt ta de där försonliga och snälla vägarna.

Förmiddagen gick till textredigering och mejl. Sedan efterlängtad massage hos fina Bettan ❤

På kvällen en intervju och efter den träff med två väninnor. Sedan råkade också ett par journalistkollegor som jag känt länge dyka upp och det blev en trevlig sits på Saltbodan. Den avslutades ändå för min del redan klockan 19.

Behöver vara fit for fight i morgon igen! Arbetsglädje och stolthet för det vi håller på med finns 🙂

13 reaktioner på ”Händelserik dag – igen!

 1. Din lilla tomatfamilj ser verkligen ut att stortrivas på din balkong. Å om du säger tomatplantor älskar sol och värme.
  Har aldrig klagat över värme, då jag älskar den och mår betydligt bättre under våren/sommaren än när snö och is ligger överallt. Så jag hoppas på en liknande sommar som den vi hade 2018.

  PS. Jag tillhör ju skaran som tycker att snäll är lika som dum. Föredrar ordet omtänksam. DS.

  1. Precis – jag försöker hela tiden komma ihåg mörkret, kylan, halkan, regn, rusk, blåst.
   Den här värmen är underbar!
   Ordet omtänksam säger mer än ordet snäll – det har du rätt i 🙂

 2. Nu har det åskat färdigt i Kårböle för den här gången, +28 grader som varmast i skuggan, nu endast +14 efter åska, och regn. Det kom inte som regndroppar, det öste ner som om varje droppe var en hink. Strömmen försvann i hela 10 minuter, men nu är det tyst ute, och ström, internet, och mobiltelefon fungerar igen.
  Svante

   1. Det verkar inte, som om den ställde till det, alla husen, stod kvar efter promenadvägen. Det var nog bara 10 minuters avbrott på ström, och mobiltelefon.
    Svante

 3. Ja Carita du är en snäll person och starkare än du själv vet om..och det där med udda ja det känner jag igen hos mig själv.. Jag följer aldrig strömmen utan går min egen väg och då är man ju genast lite konstig,. Låter som om du hade en fin dag i alla fall och hoppas nu att din helg blir fin…

  1. Tack Nicki – även om vi aldrig träffats känner jag att du är en empatisk människa och du har gett mig mycket stöd genom åren. Nåt lika finns det i oss ❤
   Kram!

 4. Du har så rätt idag är man lite udda om man är snäll och hjäper någon. Det är bra att du kan säga ifrån när det går för långt.
  Önskar en skön kväll på balkongen.
  💕

 5. Härlig läsning – det känns så bra att du är tillfreds med dig själv och med livet! Jag tillhör dem som gnäller på värmen, men med åldern har den tryckande värmen blivit en plåga för mig … lägg därtill att jag får eksem av solen så …
  Dina tomatplantor trivs och du trivs och det gläder mig som sagt!
  Jag vet att många tycker ordet snäll är samma som dum, men jag tycker det är positivt att vara snäll och sätter det alltid i sammanhanget hjälpsam och/ eller omtänksam … och inte dum alls!
  Ha en fin pingsthelg!
  Kram

  1. Jag kan medge att värmen nog plågar mig lite, jag börjar må illa av den. Försöker dricka mycket vatten.
   Tack för att du glädjer dig för min skull och för att du följt med i med- och motgång.
   Kram min vän ❤

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.