Suosi suomalaista

Gynna inhemskt – i detta fall finskt (suomalaista), brukar man säga.
Jag är ju en supporter av Muminfamiljen och jag gillar även Marimekko. Behöver alltid papper, olika sorters block och häften att göra anteckningar i, så i dag blev det inköp i lokala bokhandeln.

Hör och häpna – jag köpte en julklapp också! Det händer mycket sällan att jag är ute i SÅHÄR god tid 😀
Och så blev det dokumenthållare och plastfickor (ja, tyvärr… plast), vilka jag behöver då de administrativa uppgifterna ökade i jobbet.

Medan städfirman torkade golven i mitt hem och tvättade fönstret som en fågel bajsat på… (tror inte att jag får fast marodören och kan ställa den inför rätta så att den skulle tvingas tvätta efter sig)… var jag runt på stan med min syster, bland annat på paj och bulle i Café Vaherkylä.

Nej, Lovisaborna parkerar inte såsom bilisten där borta verkar göra 😀

18 reaktioner på ”Suosi suomalaista

 1. Jag tror dig på ditt ord, när du skriver att ni inte parkerar på detta viset i Lovisa. Den här bilisten har ju bara stannat, inte lämnat bilen sådär. Det sitter ju en förare i bilen.
  Svante

 2. Gillar också Marimekko, men det är ju ganska dyra tyger. Köpte en stuvbit på Tradera, designad av Maija Isola, i vitt med svarta blommor, som precis räckte till 1 mindre soffkudde. För 400 kronor! Rena rånet. 😉

  1. Ja, så kan man nog uppleva det… De här tunna häftena kostade 2,90 euro/styck, helt humant tycker jag, men har nog sett väldigt värdefulla tyger och plagg av Marimekko.

 3. Ja, block, häften och pennor är också min passion. Ringde du inte polisen så de kunde efterlysa fågeln? Den hade verkligen tur att den kom undan 😀
  Att parkera på det viset är platssparande och fotgängarna får lite motion när de får hoppa eller klättrar över alla motorhuven 😛

  1. Den här gången ringde jag inte polisen, men nästa gång! 😀
   Och du har rätt, den där parkeringen ger motion åt alla – och jobb åt hälsovården om nån råkar skada sig i ”hinderlöpningen” 😀

 4. Jo…det där med plast…startade diskmaskinen idag med medel som hade plast runt sig vilket skulle upplösa sig…undrar om det är bra ?
  Använder tygpåse som väska när jag handlar planerat numera….fan…jag har nog blivit miljöpartist…skjut mig 😉

  Skojar bara..plast är plast…vi får jobba på det.

  Ha det bäst.

  1. Hahaa! Du ska inte skjutas, det finns nog värre bovar 😀
   Vi får allt tänka till lite kring miljön. Jag har inga barn men jag tänker ibland ändå på dem som ska ta över planeten.
   Kanske man kan dra nåt lite strå till stacken för att jorden ska överleva.
   Ha det bra!

 5. Tack vare din blogg har jag börjat notera Lovisa, som säkert är en charmig stad. Som jag skrev tidigare har också Storebror märkt detta. Inte helt av ondo: Det var faktiskt tack vare Storebror som jag hittade Disas fiskrom, som mirakulöst nog finns på Prisma i Åbo, åtminstone ibland. Så på det viset kom också jag att gynna inhemskt! Samt Disa från Lovisa.

  Nu är jag ju inget boxningsfan men kunde ju inte undgå att se i tidningarna, att Eva Wahlström lyckats behålla sin VM-titel. Och jag läste att hon är från Lovisa!

  Lovisa forever!

 6. Håller med dej om inhemskt och utländskt , Vi har ett bra utbud på det mesta här i landet och BRA är väl det , sen att vissa saker blir extra populära måste väl betyda att vi är bra på reklam och ”mun mot mun metoden .

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.