Regnet smattrar mot fönsterrutan

… och jag vet inte varför det känns tryggt.
Jag gillar snöyra också. Men jag klarar mig också väldigt bra utan meterhöga drivor och minus tjugo grader. Väldigt bra, tack.

Överlag gillar jag VÄDER.
Det får storma då jag sitter inne i min bostad. Helst inte då jag sitter på en Sverigebåt. Vilket jag tänkte göra om några veckor 😀

Adventsstaken har inte tagits bort än, men jag har inte tänt den, då alla grannar avlägsnat granar och stakar m.m.

Jag tycker om ljud. Då jag hör att stormen river i trädkronor eller ylar runt knuten. Då jag hör postbilen komma, hissen gå i huset och ibland hör jag då tidningen dimper ner på hallgolvet.
Men jag tycker också om tystnaden, så länge den inte blir hotfullt kompakt.

I ett våningshus hörs alltid ljud. En tvättmaskin snurrar på nånstans. En dörr öppnas och stängs. Bilar kör in på eller bort från gården.
Trygga vardagsljud.

Jag har bott i hus där man hört skrik som dämpats. Någon har blivit slagen, någon annan har mått dåligt. Missbrukare har ränt fram och tillbaka i trapporna, skrikit ut sin vånda, tänt belysningen, smällt i dörrar.

Det fanns en tid då jag själv blev rädd varje gång jag hörde att en nyckel sattes i låset. Det var mycket länge sedan, men jag minns den tiden väl.

Uppskattar lugnet, alla fina grannar och tryggheten i huset jag nu bor i ❤

Pusselläget den 14 januari 2020. Det här är ett pussel som bäst har låtit sig läggas och lösas i vågräta linjer. Stockholm i mitt ❤

 

22 reaktioner på ”Regnet smattrar mot fönsterrutan

 1. Förstår precis din känsla det där med ljud, att det kan ge trygghet. Och även att det är mysigt med regn och snö så länge man sitter inomhus och myser. 🙂

 2. Jag gillar också när vädret hörs. Att gå på stranden och se vågorna som rullar in med skum på topparna.
  Har bott i våningshus med bråkiga grannar så det är så skönt med en lägenhet på marken egen ingång och fina grannar.
  Du har kommit lite längre på pusslet.
  Så trevligt med en resa.
  Kramar

 3. Hade jag inte haft hundar i hela mitt liv hade jag också haft det mysigt inne så länge det stormar och regnet piskar rätt in i ansiktet. Annars håller jag med. Det är mysigt så länge man är inomhus!
  I nästan 30 år har jag bott i eget hus. När jag flyttade in i lägenheten hade jag stora problem att vänja mig vid ljuden. Hörde minsta lilla ljud som andra gjorde.
  Pusslet växer, roligt!

 4. Absolut älskar när det regnar eller blåser och jag sitter/ligger tryggt i lägenheten. Avskyr snö och halka, så jag saknar inte den vita varan.
  Vardagsljud i ett flervåningshus hör liksom till, och man är ju så van att höra olika ljud att man sällan lägger märke till dom. Det kan också vara en trygghet tycker jag.

  1. Ja, de flesta ljuden är en trygghet i ett flervåningshus.
   Jag vill inte heller ha snö eller halka, men klart att då det regnar och blåser mycket blir det för mycket av det blöta också 🙂

 5. I natt har det inte smattrat på fönstren, det som kommer ner här är vitt, och tystlåtet. Det kommer ner massor, så det blir nog att skotta frampå dagen. Endast -0,2 grader, men får SMHI rätt lär det bli riktigt varmt, och soligt fram på dagen, men blåsigt.
  Svante

   1. Ja blåsigt är det för det mesta numera. Stannade inne i eftermiddag på grund av blåsten. Jag tog några bilder genom sovrumsfönstret.
    Svante

 6. Efter många långa år blir jag fortfarande spänd för en bråkdels sekund då jag hör nyckeln i ytterdörren.

 7. Eftersom jag bor ensam i skogen kan jag ha både adventsljus och ljusslinga och granen kvar så länge jag vill. Det är så mörkt så allt ljus som lyser upp får jag ha och behålla. En del tomtar har jag låtit gå till vila i sina lådor men än finns mycket jul kvar och så får det vara. Här snöar det och jag är inte förtjust i detta för jag hatar att slita med att skotta snö och frysa och bära ved och allt som hör kylan till. Elräknngen ska vi inte prata om så jag vill inte ha mer vinter nu även om den här vintern har varit ovanligt lindrig.

  1. Ja, där behövs ljuset.
   För mycket av det goda eller av det mindre goda är inte kul – alltså då detta med snömassor och kyla hos dig, och regn och storm hos oss.
   Bor i våningshus för att det är rätt bekvämt 🙂

 8. Har halkat efter med inläggen, men sitter nu och läser hos dig. Fastnade för detta med ljud.
  Man har ju olika grannar och jag har haft både bra och dåligt.
  Just nu en lugn trappuppgång förutom att hon ovanpå mig har fått en sambo. Tvättmaskinen centrifugerar flera gånger per dag, sambons klampande steg hörs över mitt huvud 😀 nä, det är ju vardag iofs 😀 Annars är det skönt att höra regnet smattra på rutan.
  Kram!

  1. Ja, alla ljud är inte behagliga. Men hör jag någon gå på toa, eller en tvättmaskin centrifugera, är det ok. Hissen hör jag också.
   Borrande däremot är inte kul och skulle någon bråka och slåss i någon bostad vore det väldigt obehagligt…
   Kram!

 9. En liten kommentar bara: Tänd du dina adventsljus precis när du vill och ha dem framme precis så länge du vill! Grannarna – bah. Vet du vad, jag tror inte ens att de märker nånting! Du kan också äta kräftor en vanlig måndag, laga skinka på midsommarafton, låta bli att äta ett enda ägg på påsken etc.
  Göra sånt som förgyller livet och verkligen inte stör andra.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.